Tăriceanu atacă pactul Președintelui cu Opoziția. ”Este ilegitim și imoral. Iohannis, un trântor solemn”
Tăriceanu, scrisoare bombă pentru Iohannis. Face praf miniștrii propuși de Dăncilă
Ultima Ora Politic

Tăriceanu îl amenință pe Iohannis. ”Să reflecteze serios la consecințe”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, întrebat despre un eventual nou refuz al Klaus Iohannis al noilor propuneri pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor, că președintele ar trebui „să reflecteze foarte serios la consecințe”, precizând că există soluții juridice, cum ar fi sesizarea CCR, conform mediafax.ro

„Din discuția avută cu domnul Dragnea și domnul Toader, am înțeles de la domnul Toader că nu există o prevedere constituțiomală cu ceea ce se întâmplă când expiră interimatul de 45 de zile la minister. Președintele trebuie să reflecteze foarte serios la consecințe. Nu știu. Nu pot să vă spun consecințele. Sunt și până la urmă trebuie să existe și soluții juridice. Ministrul Justiției poate să ne spună mai bine. Poate exista un recurs la CCR, dacă președintele refuză iar nominalizările. Cred că sunt soluții de ieșire din impas”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți la Parlament.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marți seară, la Parlament, pentru a lua o decizie asupra noilor propuneri de miniștri la Dezvoltare și Transporturi pe care să le transmită ulterior șefului statului. Ședința este în desfășurare, la momentul transmiterii acestei știri.

La începutul ședinței CEx, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că Răzvan Cuc este susținut de PSD Neamț pentru funcția de ministru al Transporturilor și a precizat că Felix Stroe, liderul PSD Constanța, nu poate să fie ministru, fiindcă nu este parlamentar.

Liderul PSD a mai spus că Felix Stroe, președintele PSD Constanța, nu poate să fie propus ministru, pentru că nu este parlamentar, răspunzând astfel informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora acesta ar fi luat în considerare pentru portofoliul Dezvoltare.

Președintele social-democrat a avut, luni, o discuție la Parlament cu ministrul Justiției. Ulterior, el a declarat că în urma unei analize a ministrului de Justiție, Tudorel Toader, Guvernul va ști ce va avea de făcut dacă președintele Klaus Iohannis o să întârzie numirea noilor miniștri pentru Dezvoltare și Transporturi pe care îi va propune premierul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.