Bombă pentru Dăncilă. Alianța s-a Rupt. Miniștrii lui Tăriceanu nu mai merg la Guvern
Dăncilă aruncă lovitura fatală pentru Tăriceanu. Regretă că nu l-a dat pe mâna DNA
Ultima Ora Politic

Tăriceanu îi ia la rând. I-a și scris lui Dăncilă. ”Să vă prezentați în fața Parlamentului”

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care i-a spus că toate manevrele pe care le face sunt „încercări disperate de salvare personală și de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceți”.

Redăm integral scrisoarea trimisă de Călin Popescu Tăriceanu șefului Executivului:

„Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă,

Am văzut în spațiul public anunțul potrivit căruia ați nominalizat pentru portofoliile ministeriale rămase vacante trei persoane despre care afirmați că sunt membri ALDE.

Pe această cale vă aduc la cunoștință decizia Delegației Permanente a ALDE din data de 26 august în care s-au votat, cu majoritate covârșitoare (83 voturi pentru și 2 abțineri), denunțarea protocolului cu PSD și retragerea din coaliția de guvernare. Aceste decizii vă aduc în situația de a lua act de schimbarea componenței politice a Guvernului și obligația de a vă prezenta în fața Parlamentului pentru un vot de încredere.

De asemenea, în ședința din 3 septembrie, Biroul Politic Central al ALDE a luat hotărârea de a exclude orice membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcțiile de minițtri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Constat cu regret că toate aceste manevre repreizntă încercări disperate de salvare personală și de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceți”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii