Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Justiție Politic Social

Tăriceanu este supărat pe Kovesi, pe Parlamentul European, pe protestatarii din România…

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a lansat, duminică seara, la România TV, într-un atac dur la adresa Laurei Codruța Kovesi, dar și a Parlamentului European, a miilor de oameni care protestează în din România, precum și împotriva lui Dacian Cioloș.

Tăriceanu a susținut că nu îl interesează dacă Laura Codruța Kovesi va ajunge procuror-șef european, dar a lansat critici în cascadă. la adresa Parlamentului European și a acesteia:

  • Dna Kovesi era depășită de funcția pe care o avea și din această cauză a reușit să facă foarte mult rău, fabricând dosare peste dosare, trimițându-i în instanță pe oameni care erau nevinovați, presiuni asupra judecătorilor care să dea sentințe pe care procurorii și le doreau. Sunt unii care o susțin pe Kovesi pentru că ei cred că aceste lucruri le servesc din punct de vedere politic.
  • Dna Kovesi nu a fost supusă la întrebări care să îi evalueze calitățile profesionale, acolo s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi de la partenerii noștri să nu intervenim politic. (…) Votul politic nu se dă pe criterii profesionale.
  • Eu nu am o problemă cu dna Kovesi dacă se duce procuror european, că acolo n-o să poate face tumbele pe care le-a făcut pe aici. E o miză care mie nu mi se pare că e…
  • Întrebat dacă va ajunge Kovesi procuror european: Nu știu și nici nu mă interesează. Să facă ce vrea. Dacă atâta cred ăștia de la Parlamentul European că ăsta-i orizontul lor… Eu am fost la Parlamentul European și știți ce am tras concluzia? Concluzia mea a fost următoarea: credeam că în Parlamentul României nivelul e mai coborât, dar nu e așa de coborât cum îmi imaginam după ce m-am dus la Parlamentul European. Eu am zis că Parlamentul European este crema cremei, acolo sunt cei mai buni din cei mai buni. M-am dus și am văzut și după aia am zis: Parlamentul României nu e așa de rău cum aveam eu impresia înainte.
  • România nu o să stea pe loc sau o să avanseze mai mult sau mai puțin din cauza dnei Kovesi. Asta pentru manifestațiile de stradă e subiect foarte bun. După tot ce a făcut în România, eu am o părere absolut execrabilă despre calitățile ei profesionale și despre modul în care înțelege relația între instituții și cetățean. Ca să fiu clar, modul defectuos în care înțelege relația între instituții și cetățean. Ea este bună de procuror de Putin, de mâna dreaptă a lui Putin, e foarte bună, acolo ar face treabă foarte bună.

Despre oamenii care protestează în stradă în București și în marile orașe, Tăriceanu a spus că nu sunt reprezentativi pentru societate și că „acești protestatari au o problemă cu orice”.

  • Respect dreptul oricărui om de a protesta, dar unii sunt protestatari de profesie. Azi protestează pentru ceva, mâine pentru nu știu ce măsură
  • Eu, care am trăit în perioada comunistă și am simțit efectele represiunii comuniste și modul cum funcționau organele de represiune și instituțiile de represiune, sunt surprins că într-o țară liberă și democratică sunt oameni care manifestează în favoarea instituțiilor represive ale statului, adică în esență procuratura și nu orice fel de procuratură, ci una care a făcut extrem de mult rău
  • S-a ajuns într-o situație în care dialogul nu mai există, nu mai există permeabilitate
  • Există oameni politici care sunt inconștienți și care pentru un câștig politic efemer înțeleg să ia partea acestor instituții represive ale statului
  • De 12-13 ani asistăm la un fel de luptă de clasă, în care anumite grupări politice ascunse, mafiote, întrepătrunse cu serviciile de informații, cu procuratura… Asta e procedură mafiotă în care îi elimini pe unii aproape fizic. (…) Am asistat la sute de firme românești distruse, dar niciuna străină.

Tăriceanu a fost întrebat dacă este părere că Dacia Cioloș va candida la alegerile prezidențiale, el răspunzând: „Nu știu dacă o să candideze. Domnul Cioloș nu prea e genul care să candideze, este genul care să fie pus ceva comisar european, premier. Cu candidatura mai încet. Până acum așa a avut evoluția politică. Nu a candidat la nimic”, scrie g4media.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.