Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Tăriceanu e lovit. Nu poate face nimic în cazul cererii DNA de urmărire penală

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, despre cererea DNA privind urmărirea sa penală, aflată în Senat din 7 noiembrie 2018, că nu poate să spună când se va da un raport în comisia juridică pentru că membrii comisiei sunt independenți.

„Solicitarea a fost transmisa comisiei juridice”, a spus Tăriceanu, întrebat dacă s-a luat o decizie în conducerea Senatului după ce USR a cerut stabilirea unui termen limită de 7 zile pentru raport.

„Mergeti la comisia juridica si va puteti informa. Nu pot sa fac eu prognoze cu ce se intampla”, a spus liderul Senatului, întrebat când vor discuta senatorii juriști cazul său.

„Comisia juridica e independenta, nu lucreaza sub autoritatea presedintelui Senatului. Va rog asadar ca aceste chestiuni sa le discutati cu membrii comisiei juridice”, a adăugat Tăriceanu.

El a adăugat că nu a făcut „nici cea mai mica obstructie la acest subiect”. „Am preferat sa fiu absent la orice discutie pe acest subiect tocmai pentru a nu se putea spune ca intervin fiind parte in acest subiect si a incerca sa influentez in vreun fel deciziile colegilor mei senatori”, a indicat seful Senatului.

  • La ultimele două ședințe ale comisiei juridice, când ar fi trebuit să se discute dosarul lui Tăriceanu, nu a fost cvorum din cauza absenței senatorilor PSD-ALDE.
  • DNA a cerut ridicarea imunității lui Tăriceanu pe 7 noiembrie 2018, dar raportul comisiei juridice a fost prelungit după ce mai mulți senatori PSD au depus cereri de consultare a dosarului. Procurorii îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, mită aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.
  • Comisia Juridică a Senatului trebuie să formuleze un punct de vedere care va fi transmis plenului, urmând ca plen să decidă dacă cere sau nu cere urmărirea penală a lui Tăriceanu
  • La dosar sunt 17.000 de pagini și mai mulți senatori au făcut cerere să studieze dosarul

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.