Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Ultima Ora Politic Social

Tăriceanu are viziuni: ”Sunt la egalitate cu Iohannis în sondajele pentru turul doi”

Seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine intr-un interviu pentru Adevarul ca „este la egalitate” cu Klaus Iohannis in sondajele de opinie privind turul doi al alegerilor prezidentiale, arată aktual24.ro. 

„Chiar daca in momentul de fata in sondaje in turul 2 sunt la egalitate cu Iohannis, sa castigi prezidentialele ai nevoie in spate de un partid puternic”, a declarat Tariceanu pentru Adevarul. Tariceanu a mai sustinut ca, la alegerile europarlamentare, „PSD va scoate peste 35%, iar ALDE undeva intre 10 si 12%”.

Iata fragmentul din interviu referitor la alegerile prezidentiale:

Va mentineti decizia de a candida la Presedintie?

Inca nu am luat decizia. Dupa alegerile pentru Parlamentul European.

Spre ce inclinati, candidatura separata sau cu PSD?

Eu vreau sa fiu foarte corect. Chiar daca in momentul de fata in sondaje in turul 2 sunt la egalitate cu Iohannis, sa castigi prezidentialele ai nevoie in spate de un partid puternic. ALDE nu este inca suficient de organizat, de structurat, sa asigure trambulina necesara. Sigur ca a face o coalitie cu PSD pentru sustinerea mea la prezidentiale este o solutie care mi-ar aduce un aport politic important. Lucrul acesta il vom discuta dupa alegerile europarlamentare

Credeti ca PSD ar fi acord sa sustina un candidat din afara partidului?

Asta e o problema, desigur.

Ati fi dispus sa sustineti un candidat PSD la prezidentiale?

Da, e o intrebare buna. Vreti sa va spun ceva? Nu am analizat varianta asta (rade).

Dragnea ar fi interesat sa candideze?

Haideti sa discutam asa, foarte normal si sincer. Eu n-am auzit un politician adevarat in Romania care sa spuna ‘Nu, nu, nu, e ceva prea mult la care nu vreau sa ma gandesc’. Cred ca fiecare are dreptul sa aspire. Fiecare soldat are in ranita bastonul de maresal.

Dar daca ne uitam pe sondaje, diferenta dintre dvs si dl Dragnea este imensa.

Da, dar probabil ca aceasta diferenta e si generata de apasarea, de presiunea aceasta data de condamnarea pe care a avut-o si de dosarul pe care il are.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.