Senatorii au făcut zid în jurul lui Tăriceanu. Procurorii care i-au făcut dosar penal sunt chemați să dea explicații
Tăriceanu și-a făcut propriul sondaj ca să sară de la 4% la 37%, fără electorat
Ultima Ora Politic

Tăriceanu ALĂTURI de tinerii căsătoriți. ”Sistemul acesta de delațiune (al ANAF), nu îmi place”

Tăriceanu ALĂTURI de tinerii căsătoriți. ”Sistemul acesta de delațiune (al ANAF), nu îmi place”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, referitor la impozitarea nunților, că nu îi place ”sistemul acesta de delațiune”. Obligația declarării veniturilor aparține prestatorului de serviciu, a afirmat Tăriceanu, conform Mediafax.

“Eu am toată simpatia pentru toată lumea și pentru tinerii căsătoriți. Sistemul acesta de delațiune, ca să îi spun așa, nu îmi place. Obligația de fapt revine prestatorului de serviciu să își declare veniturile și să își plătească impozitele, ca să fim foarte clari”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat fiind dacă, în opinia sa, acțiunea ANAF cu formularele trimise tinerilor căsătoriți respectă libertățile și independența.

Declarațiile președintelui ALDE vin în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriţi solicitări ca aceştia să declare ce relaţii economice au avut, în contextul căsătoriei civile şi religioase, cu persoanele fizice sau firmele care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere şi spaţiul.

Contactați de MEDIAFAX, nici reprezentanții Ministerului Finanțelor și nici cei ai ANAF nu au oferit un punct de vedere pe acest subiect, până la ora transmiterii știrii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.