A înjunghiat doi baschetbaliști din Brăila și a fost eliberat: ”Nu există date că, odată lăsat în libertate, acesta va comite alte infracțiuni” 5
Ultima Ora Justiție Politic Social

A înjunghiat doi baschetbaliști din Brăila și a fost eliberat: ”Nu există date că, odată lăsat în libertate, acesta va comite alte infracțiuni”

Instanta care l-a scos din arest preventiv pe Husein Daniel Gabriel, principalul suspect în cazul înjunghierii în 2018 a doi baschetbaliști americani la Brăila, susțin ca greselile procurorului de caz au dus la anularea unor probe importante din dosar, potrivit DeBraila.ro.

Magistrații arată că eliminarea probelor a produs „o anume zdruncinare a soliditatii acuzatiilor aduse”. Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, e acum în arest la domiciliu și poate parasi imobilul in care locuieste doar pentru a se prezenta in fata organelor judiciare – atunci cand este chemat, avand, totodata, interdictia de a comunica direct sau indirect cu cei doi baschetbalisti americani pe care i-a injunghiat, cu alti inculpati din dosar si cu mai multi martori.

DEBRAILA.ro va prezinta in exclusivitate motivele pentru care, in urma cu mai putin de doua saptamani, Curtea de Apel Galati a revocat masura arestarii preventive in cazul lui Dasaev, acuzat de tentativa de omor, port ilegal de arma alba si tulburarea ordinii si linistii publice.

Curtea de Apel Galati:

„In privinta inculpatului nu exista date din care sa rezulte ca, odata lasat in libertate, acesta va comite alte infractiuni, ca va incerca sa influenteze bunul mers al procesului penal sau ca se va sustrage de la judecata ori de la executarea eventualei pedepse…” „Curtea nu poate sa nu tina seama de imprejurarea ca, prin incheierea pronuntata de judecatorii de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Galati la data de 02.07.2019, au fost inlaturate mai multe mijloace probatorii…„ „…este neindoielnic faptul ca, in cauza (n.r. prin anularea probelor), s-a produs o anume zdruncinare a soliditatii acuzatiilor aduse…„ „…trebuie avut in vedere si modul in care se estimeaza ca va decurge procesul penal de fata, fiind rezonabil a presupune – date fiind complexitatea cauzei si dificultatile generate de inlaturarea probelor mai sus mentionate – ca acesta va avea o durata semnificativa, context in care mentinerea masurii arestarii preventive a inculpatului, motivata exclusiv de gravitatea faptelor, ar tinde să capete caracterul unei executari anticipate a eventualei pedepse ce i-ar putea fi aplicata…„ „Curtea conchide ca temeiurile care au stat la baza luarii masurii arestarii preventive a inculpatului s-au modificat si nu mai impun mentinerea acestuia in stare de arest. Mai mult, Curtea apreciaza ca starea de arest preventiv in care inculpatul s-a aflat pana la aceasta data a dovedit in mod clar ca reactia institutiilor statului a fost prompta si eficienta si ca ordinea publica a fost restabilita, neexistand nicio dovada clara ca, odata lasat in libertate in aceasta faza a procesului penal, cand s-a confruntat deja cu rigorile legii, inculpatul ar putea sa-si reia activitatea infractionala or ar incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului, reprezentand in acest mod pericol pentru ordinea publica…” Cum „a gresit” procurorul Ciutac? Decizia care l-a scapat pe Dasaev de arestul preventiv a venit la mai putin de trei saptamani de la momentul in care tot Curtea de Apel Galati a subtiat serios dosarul, inlaturand aproximativ 160 de file, in principal declaratii ale martorilor. Astfel, probe importante au picat din cauza modului defectuos in care procurorul de caz si-a facut treaba.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii