Suedezii de la SAAB au deschis birou lucru în Bucureşti: vor să ne construiască submarine 1
SAAB
Ultima Ora Politic

Suedezii de la SAAB au deschis birou lucru în Bucureşti: vor să ne construiască submarine

SAAB, una dintre cele mai importante companii furnizoare de tehnică militară din lume, a deschis un birou de lucru la Bucureşti. Pentru sărbătorirea acestui eveniment, consilierul Ambasadei Suediei la Bucureşti, dl Alexander Peyre Dutrey, a organizat o recepţie la sediul ambasadei în data de 8 februarie 2018, în cadrul căreia a susţinut o cuvântare chiar directorul SAAB responsabil pentru zona Europei, dl Magnus Lewis-Olsson.

Suedezii de la SAAB au deschis birou lucru în Bucureşti: vor să ne construiască submarine 2

Reprezentanţii SAAB şi-au exprimat interesul de a coopera cu România în ceea ce priveşte programele de înzestrare pentru Forţele Armate Române, în special pentru Forţele Navale, iar printre proiectele în care doresc să se implice se numără construcţia de corvete, modernizarea fregatelor şi instalaţiile de coastă cu rachete anti-navă, precum racheta RBS15 Mk3.

SAAB nu oferă doar soluţii de colaborare doar în domeniul militar, ci şi în domeniul civil, întrucât firma produce radare, senzori şi diferite sisteme integrate.

Prezenţa Grupului SAAB în România ar putea fi oportună în contextul actual, luând în considerare intenţia exprimată de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, ca România să achiziţioneze trei submarine militare. Submarinele ar putea fi construite în România în colaborare cu SAAB, unul dintre puţinii producători de submarine militare din lume.

 

Suedezii de la SAAB au deschis birou lucru în Bucureşti: vor să ne construiască submarine 3

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.