RĂZBOIUL pestei porcine se mută în Parlamentul European: ”PSD a obținut zero euro” pentru fermierii români
Ultima Ora Politic Social

ȘTIAȚI CĂ: Tăriceanu a dat, în 2008, o Hotărâre de Guvern… când să vină CUTREMURUL. Seismul nu l-a ascultat…

Hotărârea de Guvern nr. 548/2008 privind situaţiile de urgenţă tratează în capitolul al III-lea hazardul seismic în România, emisă de Guvernul Tăriceanu, spunea că în 2009 trebuia să avem un cutremru de peste 7 grade Richter. Seismul nu a ascultat de voința guvernamentală… nu a venit cu așa putere mare!

ȘTIAȚI CĂ: Tăriceanu a dat, în 2008, o Hotărâre de Guvern… când să vină CUTREMURUL. Seismul nu l-a ascultat… 1 ȘTIAȚI CĂ: Tăriceanu a dat, în 2008, o Hotărâre de Guvern… când să vină CUTREMURUL. Seismul nu l-a ascultat… 2

Documentul specifică foarte clar într-un paragraf: În conformitate cu studiile efectuate, cutremurele cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter au o perioadă medie de revenire de 32 de ani (n.r. din 1977). Deci, conform documentului emis de guvernul Tăriceanu, trebuia să avem un cutremur de peste 7 grade Richter în anul 2009. Pe baza aceloraşi studii au fost stabilite şi perioade de revenire a cutremurelor cu diferite intensităţi în Bucureşti. În Hotărâre nu se specifică însă care instituţii specializate au făcut studiile menţionate. Din toate declaraţiile ar rezulta că ele nu provin din România. Oricum, cutremurul nu a venit. Dar, spun specialiștii,  poate surveni oricând. Iar România nu este pregătită…

Potrivit unui raport ONU un milion de români ar fi afectaţi în caz de cutremur

Peste un milion de români ar putea fi afectaţi în cazul producerii unui seism de peste 7 grade pe scara Richter, se arată într-un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Un asemenea seism ar putea produce pagube uriaşe prin distrugerea reţelelor de alimentare cu gaze şi energie electrică. România se află pe lista celor mai afectate ţări din Europa în cazul unui seism major, alături de Italia şi Grecia.

Risc seismic în toată România

ȘTIAȚI CĂ: Tăriceanu a dat, în 2008, o Hotărâre de Guvern… când să vină CUTREMURUL. Seismul nu l-a ascultat…

Imediat după cutremurul din 1977, statul român a trecut la modernizarea tehnologiilor seismologice. Astfel, la cutremurul din 1986, staţiile din toată ţara şi cele din Bucureşti erau deja pregătite să înregistreze modul de propagare a undelor în straturile geologice.

S-au săpat puţuri speciale şi s-au introdus sonde la diferite adâncimi. Datele culese au fost analizate la cutremurul din 1990 şi aşa au apărut primele hărţi detaliate de zonare seismică a României. Conform acestor documente de la Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare în Construcţii (INCERC), zona Vrancea e principala sursa seismică din ţară, dar pe teritoriul României există şi alte epicentre care pot declanşa cutremure. Pe harta oficială se pot observa zonele seismice din teritoriu. Zona afectată de cutremurele din Vrancea, care au loc la adâncimi mai mari de 70 de kilometri, este cea mai întinsă, iar cele afectate de cutremurele superficiale, care se produc la adâncimi mai mici, sunt dispuse în Banat, Crişana, Maramureş, Făgăraş, Târnave.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.