Reguli noi pentru protecția consumatorilor impuse de la Bruxelles
Politic

Statutul de partener pentru democrație a Parlamentului Republicii Kârgâzstan a fost EVALUAT

Marţi, 22 ianuarie 2019, în cadrul reuniunii Comisiei pentru afaceri politice şi democraţie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care s-a desfăşurat la Strasbourg, în marja primei părţi a Sesiunii APCE, 21-25 ianuarie 2019, a fost organizată o audiere pe marginea raportului Evaluarea statutului de partener pentru democrație a Parlamentului Republicii Kârgâzstan, al cărui raportor este domnul deputat Mugurel Cozmanciuc.

Cu această ocazie, parlamentarul român a reamintit faptul că statutul de partener pentru democraţie a fost acordat Parlamentului Republicii Kârgâze în aprilie 2014, în baza rezoluţiei Adunării cu numărul 1984, care defineşte condiţiile parteneriatului în conformitate cu Regulamentul de procedură al APCE.

Totodată, domnia sa a menţionat că raportul va propune o serie de reforme care să contribuie la consolidarea democraţiei, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului în Kârgâzstan. „Datoria mea ca raportor este aceea de a evalua progresele înregistrate în implementarea acestor reforme”, a subliniat domnul Cozmanciuc, exprimându-şi în acelaşi timp speranţa ca Parlamentul kârgâz să informeze periodic Adunarea cu privire la situaţia din ţara sa.

„O prezenţă, o participare şi un dialog active din partea colegilor noştri din Parlamentul Kârgâz sunt necesare pentru ca parteneriatul cu acest stat să fie unul productiv”, a subliniat parlamentarul român.

În elaborarea raportului, deputatul Mugurel Cozmanciuc urmează a efectua o vizită de documentare în Kârgâzstan, în cursul acestui an.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.