Demisie în cabinetul Gabrielei Firea! A plecat Speranța Cliseru, consilierul primarului
Ultima Ora Politic Social

Speranța Cliseru, consilierul primarului Gabrielei Firea, și-a dat demisia!

Omul de încredere al Gabriela Firea, Speranța Clișeru, și-a dat demisia din funcția de consilier al primarului General! Potrivit unor surse citate de Mediafax, Speranța Cliseru și-a dat demisia din funcția de consilier contractual pe probleme de mobilitate şi infrastructură al primarului general al Capitalei.

Demisie în cabinetul Gabrielei Firea! A plecat Speranța Cliseru, consilierul primarului

Speranța Cliseru a fost numită în funcția de consilier al Gabrielei Firea în ianuarie 2019. Pe 20 decembrie 2018, Speranţa Cliseru a fost demisă de Guvern din funcția de prefect al Capitalei.  Fostul consilier al primarului Gabriela Firea a intrat în atenția opiniei publice după protestul din 10 august 2018, atunci când a existat o controversă privind semnarea ordinului de intervenție în forță a jandarmilor la mitingul din Piața Victoriei.

La acea vreme, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a susținut că Speranța Cliseru a dat ordinul în jurul orei 23:30 pentru ca jandarmii să intervină în forță. În schimb, primarul general Gabriela Firea a afirmat că ordinul a fost scris de jandarmi, iar prefectul a îndeplinit o formalitate în a-l semna.

Conform declaraţiei de avere semnată anul trecut, Speranţa Cliseru deţine părţi din două terenuri agricole, şi părţi din şase terenuri intravilane. În declaraţie nu sunt precizate, însă, adresele terenurilor.

În document, consilierul Gabrielei Firea a scris că deţine părţi din trei apartamente, unul de 86 de metri pătraţi, altul de 200 de metri pătraţi (dobândit prin construire) şi, respectiv, de 120 de metri pătraţi. Nici în acest caz nu sunt trecute adresele locuinţelor.

Speranţa Cliseru mai are şi un Mercedes C Classe, iar un alt autoturism l-a vândut în 2017 pentru 1.500 de euro. Mai deţine şi un cont în dolari deschis în 2014 la Raiffeisen Bank, cu suma de 21.600 de dolari.

În 2007 a făcut un împrumut de peste 3.200 de euro pe 10 ani la BCR, altul în valoare de 91.560 de euro la Unicredit un an mai târziu, scadent în 2023 şi încă unul luat în 2016 de la Raiffeisen pe trei ani în valoare de 52.688 de lei.

Ca angajat la primăria Voluntari, Speranţa Cliseru a avut un venit din salariul pe anul 2016 în valoare de 55.339 de lei, la care s-au adăugat venituri de 3.058 de lei din comisia tehnică, plus veniturile din salariul de la Primăria Capitalei în valoare de aproape 50.000 de lei şi indemnizaţia din comisie de la Primăria Capitalei de aproape 9.000 de lei.

De asemenea, în 2016 noul prefect a avut şi indemnizaţia de la Asociatia de dezvoltare intercomunitară EURO-APA, care se ocupă de canalizare şi alimentarea cu apă, în valoare de peste 9.000 de lei în cinci luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.