Specialiști Antidrog : de ce cannabisul este periculos, deși nu afectează mult sănătatea
Ultima Ora Sănătate

Specialiști Antidrog : de ce cannabisul este periculos, deși nu afectează mult sănătatea

– Specialiștii Agenției Naționale Antidrog trag un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de cannabis, drog care perturbă foarte mult simțuri precum cel de coordonare, auditiv sau cel vizual. Cannabisul poate produce astfel efecte extrem de grave din punct de vedere social.

„Cannabisul nu are efecte foarte puternice din punct de vedere al sănătății. Efectele pe care le determină consumul de cannabis sunt asupra comportamentelor pe care le poate dezvolta persoana consumatoare. Acest drog produce efecte negative din punct de vedere social. Eu pot să consum acum cannabis, simțurile îmi sunt alterate, mă sui la volan să plec spre casă, și atunci pot produce accidente de circulație foarte ușor”, a precizat, miercuri, Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA).

Potrivit acestuia, cannabisul face parte din categoria drogurilor perturbatoare, spre deosebire de heroină, care inhibă simțurile.

„Prin consumul de cannabis sunt afectate simțurile de coordonare, cel vizual și cel auditiv. De cele mai multe ori, se face comparație între cannabis și heroină. Sunt două droguri diferite, cu efecte diferite, atât din punct de vedere al efectelor asupra sistemului nervos central cât și asupra organismului. Cannabisul face parte din categoria drogurilor care perturbă, spre deosebie de heroină, care inhibă și cocaina, care stimulează”, mai explică medicul ANA.

Potrivit lui Bogdan Gheorghe, cannabisul este pe ultimul loc în ceea ce privește efectele drogurilor asupra sănătății.

„Din punct de vedere al efectelor directe asupra sănătății, heroina este pe primul loc, iar cannabisul este pe ultimul loc. De aceea, sunt multe țări care nu mai pun consumul de cannabis ca o problemă de sănătate publică, dar eu, ca medic, trag un semnal de alarmă asupra efectelor din punct de vedere social”, mai explică medicul de la ANA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.