Avertisment pentru românii din Spania
Avertisment pentru românii din Spania
Social Ultima Ora

Avertizare de călătorie în Spania, în perioada 17-19 iulie. Cod roșu de caniculă. VIDEO

Avertizare de călătorie pentru românii care sunt sau vor să ajungă în Spania în următoarele zile, emisă de Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în comunităţile autonome din Spania,  Andaluzia şi Extremadura din Regatul Spaniei că Agenţia meteorologică locală – AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis coduri roşu şi portocaliu de caniculă, pentru perioada 17 – 19 iulie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, precizează Ministerul român al Afacerilor Externe.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://www.meteoalarm.org, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.