Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Sănătate

Sorina Pintea promite 4 centre de mari arși după momentul Colectiv

Sorina Pintea a declarat, joi, că după momentul Colectiv, autoritățile au neglijat problemele legate de centrele pentru arși, adăugând că o echipă de medici se află, la acest moment, în Franța pentru a fi pregătiți pentru îngrijirea pacienților cu arsuri.

Ministrul Sorina Pintea a spus, în cadrul unei conferințe, că în acest moment sunt deja semnate și finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre de mari arși și că nu este necesară doar ridicarea de noi centre, ci și pregătirea medicilor în vederea tratării optime a pacienților care au suferit arsuri.

„De la accidentul de la Colectiv, cu siguranță autoritățiile ar fi trebui să se implice mai mult. (…) În acest moment avem semnate și finalizate contractele de fezabilitate pentru 4 centre, vom aloca bani pentru proiectele tehnice. (…) Tot ce pot să vă spun este că, după discuțiile cu arhitecții, aceste centre sunt foarte moderne, dotate cu aparatură de înaltă calitate, dar au nevoie și de oameni care să lucreze. Prin urmare, tot prin acest program al Băncii Mondiale, în aceste zile se află în Franța o echipă de asistenți medicali și medici care vor fi pregătiți pentru a putea îngriji pacienții cu arsuri”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a mai subliniat că cele 4 construcții vor include secții de mari arși, bloc operator, terapie intensivă și urgență.

„Anul acesta, în cadrul proiectului cu Banca Mondială se vor finaliza proiectele tehnice pentru construcția a 4 clădiri complexe, care vor include secții de mari arși, bloc operator, terapie intensivă și urgență, Timișoara, Târgu Mureș, Bagdasar Arsenie, Grigore Alexandrescu, 4 milioane de euro”, a mai spus ministrul.

Totodată, începând cu această săptămână vor începe alocările de fonduri pentru asigurarea continuității a unor lucrări din unitățile spitalicești ale căror proceduri de achiziție au fost finalizate.

„Avem în vedere ultimele cazuri, cazul pacientei din Tulcea care din fericire, este pe mâini bune și are mari șanse de a se recupera. Noaptea trecută am mai transferat un pacient, am discutat transferul unui pacient, care astăzi (joi, n.r.) la ora 11, a decolat, un pacient care a suferit arsuri pe 80% din corp și s-a aflat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin”, a mai spus Sorina Pintea.

Declarațiile Ministrului Sănătății vin în condițiile în care, joi, a avut loc la sediul Guvernului o conferință de presă în cadrul căreia au avut loc discuții achiziție pe tema bugetului pentru investiţii și dotare de care Ministerul dispune în anul 2019.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.