Sorina Pintea caută scuze. O pacientă cu arsuri grave, transportată la Viena pe banii rudelor
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic

Sorina Pintea primește ACUZAȚII GRAVE. ”Incompetența ucide, la propriu”

Sorina Pintea primește ACUZAȚII GRAVE. ”Incompetența ucide, la propriu”

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii să explice cine îşi asumă vina pentru crearea blocajelor dintre instituţiile statului român şi centrele medicale din străinătate, prin nerespectarea angajamentelor de plată pentru serviciile medicale externe, situaţie cu consecinţe extrem de grave, care a dus la pierderea unei vieţi omeneşti.

„În timp ce prin programul de guvernare ni se oferă numeroase promisiuni, inclusiv în domeniul sănătății, românii mor cu zile, de multe ori din cauza lipsei infrastructurii necesare (inexistența Spitalului pentru Arși) sau din pricina nepăsării și a incompetenței unor funcționari din instituțiile statutului. Cel mai recent caz este cel al tânărului din Piatra Neamț, decedat într-un spital din Belgia. Pacientul avea arsuri pe 70% din suprafața corpului și nu a putut fi tratat corespunzător în spitalele din România. Mai mult, se pare că acesta ar fi fost infectat cu două bacterii în spitalele din țară, motiv pentru care s-a decis transferul către o clinică din Belgia. Însă procedura de transfer a fost amânată din cauza unor funcționari de la Casa de Asigurări de Sănătate și de la Casa de Pensii, care au refuzat să facă o plată către clinica din străinătate pentru alți doi pacienți români tratați acolo anterior“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii clarificări privind măsurile ce vor fi luate, astfel încât cazul tânărului decedat să nu se mai repete. De asemenea, este important de aflat de ce statul român nu îşi respectă obligaţiile de plată pentru serviciile medicale la care a apelat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.