Firea îi acuză pe Dragnea și Pintea că au dat cu clorul de la robinet în ea
Ultima Ora Politic

Sorina Pintea intră în războiul lui Firea. ”E un atentat al meu”

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a făcut noi precizări în scandalul calității apei din Bucuresti. Ministrul mentioneaza ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost informat inainte de emitera comunicatului de presa prin care populatia era alertata. Mai mult, Pintea sustine că acuzatiile potrivit carora incearca sa lezeze imaginea Gabrielei Firea sunt ridicole, criticând intentiile de politizare a sanatatii populatiei.

„Furnizorul ar fi trebuit sa anunte DSP, PMB de o eventuala depasira a unor parametri, a unor depasiri, insa nu a facut-o. DSP a avertizat furnizorul ca exista sesizari si l-a rugat sa faca echipe comune de prelevare a probelor, insa a refuzat.

După comunicatul Ministerului Sanatatii au fost si alte sesizari. Ulterior prelevarii probelor si obtinerii rezultatetelor, furnizorul a zis ca doreste sa faca echipe. Era prea tarziu dupa ce la 14.00 refuzase. Exista persoane hipersensibile, alergice, care pot avea tulburari respiratorii, pot dezvolta dermatite alergice. In urma discutiei cu specialistii, am emis comunicatul de presa care se muleaza pe comunicarea facuta de DSP catre MS. Inainte am luat legatura telefonic cu doamna primar Gabriela Firea, pe care am informat-o de masurile pe care MS le va dispune. (..)

Cred ca ar fi fost un gest de mare iresponsabiliate din partea MS sa detina aceste date si probe si sa nu comunice populatiei posibilele riscuri. Cred ca s-a mers prea departe. Nu cred ca suntem in faza in care sa politizam sanatatea populatiei, asa cum nu s-a politizat nici infectarea bebelusilor de la Giulesti. (..) Am cerut informari de la furnizorul de apa potabila, Ministerului Apelor si Ministerului Mediului. Sunt mai multe aspecte la care asteptam raspunsuri. Ma surprinde cat de usor unii scot la mezat sanatatea romanilor. Nu spun lucruri mari, stiu foarte bine la ce ma refer. Aceste anchete vor fi foarte clare, pe intelesul tuturor”, a declarat Sorina Pintea.

Referitor la acuzatiile viceprimarului Badulescu, potrivit carora ministrul ar fi difuzat informatii false, Pintea a spus: „Nu am difuzat informatii false. Am inteles ca e un atentat al meu asupra imaginii doamnei primar. Nu pot să răspund acestei acuzații ridicole. Am mai avut comunicari cu doamna primar. A raspuns prompt si fost deschisa. Ca s-a schimbat ceva intre timp, nu stiu”.

Ministrul a precizat ca noile rezultate furnizate astazi de INSP arata ca apa este in limite normale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.