Sorina Pintea caută scuze. O pacientă cu arsuri grave, transportată la Viena pe banii rudelor
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic Social

Sorina Pintea inervine în cazul Accidentului din Ialomița. Starea celoralalți răniți

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că starea a cinci dintre cele șase paciente internate la spitalele din Capitală, după accidentul din Ialomița, este stabilă, singura victimă aflată în continuare în stare critică fiind tânăra de 19 ani internată la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

„Două femei au fost internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, ele fiind stabile clinic, internate în continuate în Secția de Terapie Intensivă. În acest moment cinci dintre cele şase paciente internate la spitalele din Bucureşti se află în stare stabilă. Ele sunt la Terapie Intensivă, sunt detubate, respiră singure. Hai să spunem că s-a depăşit o anumită fază critică”, spune ministrul.

Pintea a precizat că și fata de 19 ani a fost detubată, dar riscul vital nu a fost eliminat.

„Starea pacientei de 19 ani este în continuare critică. Este şi ea detubată, dar există încă rezerve referitoare la situaţia ei”, a completat ministrul Sănătății.

Patru persoane au fost internate la Spitalul „Bagdasar Arseni” și două la Spitalul de Urgență Floreasca, după accidentul de sâmbătă, de pe DN 2A, din județul Ialomița. .

Încă o victimă este internată la Spitalul din Slobozia.

10 oameni au murit și șapte au fost răniți în accidentul rutier produs în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce TIR-ul a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă. Opt din cele zece persoane care au murit erau angajaţi Mega Image, a anunţat compania.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.