Guvernul va modifica joi prin ordonanță de urgență legea sănătății. Vezi ce se schimbă la concediul medical
Ultima Ora Sănătate

Sorina Pintea îi ceartă pe români. Trebuia să știe că nu merg la doctor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Cluj, că persoanele care se duc ”într-un apartament” să își facă proceduri estetice știu din start că nu merg la medic. Pintea spune că nici comisia de specialitate a ministerului nu a fost fermă în a stabili cine și ce are voie să facă, conform mediafax.ro

Sorina Pintea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, referindu-se la cazurile de falși medici esteticieni, că în București mai sunt clinici unde lucrează medici stomatologi care nu au competențe pentru partea de chirurgie estetică.

”Atunci când te duci, tu, ca om, într-un apartament să îți faci o procedură de genul acesta, cred că știi din start că nu mergi la medic și acea persoană nu figurează în evidențele Ministerului Sănătății sau a DSP. Pot să vă spun că și în București mai sunt clinici unde lucrează persoane care nu au competență pentru această zonă, de exemplu medici stomatologi care nu au competențe pentru partea de chirurgie estetică. Poate comisia de specialitate a MS nu a fost foarte fermă în a stabili lucruri pe care acum le stabilesc, adică cine ce are voie să facă”, a spus Pintea.

Aceasta a subliniat că are cunoștință despre un document al Colegiului Medicilor Dentiști care interzicea aceste practici, dar nimeni nu l-a băgat în seamă.

”Este vorba și de autoritatea sistemului pe care începem să o impunem încet-încet. Spuneam și de nevoia de a face ordine în sistem, inclusiv de tăiat în carne vie”, a menționat Pintea.

Reacția ministrului a venit după ce, în ultima perioadă, se înregistrează tot mai multe cazuri de falși medici care realizează intervenții estetice în alte spații decât cele medicale, uneori în saloane de cosmetică sau coafor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.