Guvernul va modifica joi prin ordonanță de urgență legea sănătății. Vezi ce se schimbă la concediul medical
Ultima Ora Politic

Sorina Pintea e încrezătoare. Vrea să-i fie evaluată munca de către pacienți

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, referitor la evaluarea începută în cazul fiecărui ministru, că în cazul ei, pacienții sunt cei care decid dacă a trecut sau nu evaluarea.

„Eu cred că pacienţii trebuie să spună dacă trec evaluarea sau nu. Până la urmă, am avut o foaie de parcurs legată de indicatorii-obiectivele din Programul de guvernare, precum şi alte lucruri pe care trebuie să le facem pentru sistemul de sănătate. Mă voi prezenta la această evaluare cu realizări pe Programul de guvernare, dar şi în afara programului de guvernare”, a declarat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a adăugat, în acest context, și faptul că se puteau face mai multe lucruri, însă „timpul a fost relativ scurt”.

„Nu poţi repara în doi ani- într-un an ceea ce nu s-a făcut de 30 de ani. Până la urmă pe mine personal şi pe cei care lucrăm în minister ne interesează creşterea gradului de satisfacţie al pacientului. Tot ce facem facem pentru pacienţi”, a informat Pintea.

Ea a concluzionat spunând că, reformele din sistemul medical vor continua. „Pe rând o să schimbăm din comisiil de specialitate pe cei care nu înțeleg că avem nevoie să lucrăm împreună pentru pacienţi, şi nu pentru ministrul sănătăţii”, a conchis Sorina Pintea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că începând din această săptămână va fi evaluată activitatea fiecărui minister în parte, precizând că membrii coaliției guvernamentale vor decide dacă se va face remaniere sau se va lua în calcul o restructurare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.