Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic

Sorina Pintea dă explicații în interiorul partidului. Sute de localități nu au medici

Ministrul Sorina Pintea răspunde deputatului PSD Elena Hărătău: „În județul Bacău sunt patru localități din mediul rural fără medici de familie și alte 27 cu deficit”

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a răspuns interpelării formulate de către deputatul PSD, Elena Hărătău, ce a avut ca obiect asigurarea asistenței medicale primare în județul Bacău, conform unui comunicat remis newsteam.ro

„În prezent, sute de localităţi din România nu dispun de niciun serviciu medical, aşa cum bine știți şi dumneavoastră. Densitatea cadrelor medicale raportate la populaţia ţării este încă departe de pretenţiile unui stat european, iar între judeţe se manifestă diferenţe uriaşe. Situaţia cea mai îngrijorătoare se înregistrează în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale primare, mai ales în zona rurală. Această circumstanţă, deloc îmbucurătoare, a fost perpetuată de-a lungul timpului din mai multe cauze, între care închiderea unităţilor sanitare, slaba dotare a celor existente, precum şi exodul masiv din ultimii 30 de ani a cadrelor medicale”, a subliniat deputatul băcăuan, în documentul parlamentar oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește întrebarea parlamentarului PSD despre diferenţa dintre judeţul Bacău şi celelalte judeţe ale României din punct de vedere al serviciilor medicale oferite populaţiei, ministrul Sănătății a răspuns că „pachetul de servicii de bază acordat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate este acelaşi pentru toţi asiguraţii”.

Referitor la întrebarea Elenei Hărătău cu privire la numărul de localităţi fără medici de familie sau cu deficit, ministrul Sănătății a precizat că în județul Bacău există patru localități din mediul rural fără medici de familie, și, de asemenea, 21 de localități rurale și șase urbane cu deficit de medici de familie. La nivel național, există 183 de localități din mediul rural fără medici de familie, precum și alte 463 de unități administrativ teritoriale cu deficit.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.