Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Sănătate

Sorina Pintea cere anchetă la Apa Nova, în plin scandal al calității apei din Capitală

Continuă scandalul privind calitatea apei din București. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a solicitat de urgență o anchetă privind modul în care Apa Nova a comunicat cetățenilor privind calitatea apei. Totul după ce Apa Nova a anunțat că apa nu are nicio problemă, însă analizele DSP au arătat că nivelul de clor era de cinci ori mai mare față de normal.

„Ministerul Sănătăţii a cerut o anchetă despre modul în care s-a făcut procesul de comunicare. (…) În ce priveşte procedura de anunţare, am discutat cu specialiştii, dar din momentul în care se sesizează depăşirea unor parametrii, furnizorul de apă e obligat prin Legea Apelor să anunţe autoritatea publică locală şi DSP. Că s-a făcut procedura de clorinare e foarte bine, dar trebuia să ştim şi noi. De ce s-a efectuat clorinarea? Înseamnă că au fost nişte probe neconforme, care au fost acele probe? Furnizorul de apă trebuia să anunţe Apele Române că se confruntă cu o poluare, cu amoniu”, a spus, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Antena3.

De asemenea, potrivit Ministrului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică, conform unui protocol semnat în 2016, trebuie să se consulte cu furnizorul atunci când anunţă în mass-media detalii despre calitatea apei. Astfel, Pintea spune că a cerut renunţarea la acest protocol.

“Am cerut denunţarea unilaterală a acestei convenţii, pentru că nu mi se pare normal să avem înţelegeri cu entităţi, frunziori, atâta timp cât vorbim despre siguranţa populaţiei”, a explicat Sorina Pintea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.