Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic

Sorina Pintea are probleme mari. I se cere demisia de urgență

Solicit demiterea imediată a ministrului Sănătăţii, doamna  Sorina Pintea

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită în mod imperativ prim-ministrului Viorica Dăncilă să o demită imediat pe doamna Sorina Pintea de la conducerea Ministerului Sănătăţii, imputându-i atât miniciunile nenumărate, cât şi incompetenţa dovedită aproape zilnic:

„Cazul recent de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, Judeţul Buzău, unde au murit 5 oameni nevinovaţi şi alţi 8 au fost răniţi, demonstrează că acest guvern nu e în stare să asigure protecţia cetăţenilor acestei ţări, nici măcar a celor internaţi într-o instituţie publică menită să-i trateze şi să-i apere, nu să-i omoare.

Nu putem să permitem ca ministrul sănătăţii să acuze de neglijenţă personalul din spitalele de psihiatrie, înainte ca Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, să asigure condiţii minime de muncă şi de siguranţă! Tocmai de aceea spitalele cu acest profil se numesc şi spitale de siguranţă!

Ne întrebăm oare ce poate să facă Corpul de control al ministrului trimis acum să cerceteze nu ştim ce, în condiţiile în care principalul vinovat este chiar Sorina Pintea, pentru că nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţi condiţiile din spitale. Ministrul s-a remarcat, în schimb, prin tăierea sporurilor salariale tocmai pentru personalul care îngrijeşte pacienţii cu nevoi special, în condiţii grele şi în situaţii limită.

Cu câtă neruşinare poate să mintă ministrul că totul este în regulă, atâta vreme cât în asemenea spitale sunt internaţi bolnavi extrem de periculoşi, trimişi în baza unor condamnări penale pentru crime, violuri, violenţe extreme şi, cu toate acestea, ei sunt lăsaţi nesupravegheaţi, să circule liber, cu acces neîngrădit la ceilalţi pacienţi şi la personalul medical?

Cum poţi să minţi tu, ca ministru, şi să acuzi de neglijenţă în serviciu personalul medical, atâta timp cât un asistent este lăsat singur, în fiecare noapte, şi trebuie să îngrijească 20-30 de pacienţi într-o lipsă totală de siguranţă?

În loc să se mai lamenteze pe la televiziuni, doamna Sorina Pintea ar trebui să facă o vizită la Spitalul de psihiatrie Jebel şi să-i schimbe denumirea în Spitalul de Psihiatrie şi Maximă-Nesiguranţă Jebel, Judeţul Timiş! Ca să se convingă că aşa stau lucrurile, ministrul să meargă acolo împreună cu doi foşti manageri ai acestui spital: doamna deputat PSD Bianca Gavriliţă şi doamna Monica Truşcă, verişoara Preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, şeful PSD Timiş, domnul Călin Dobra.

Pentru ca toată lumea să se convingă că lucrurile sunt de o gravitate maximă şi în Timiş, rog presa locală, care a mai semnalat în multiple rânduri nereguli majore la acest spital, să facă o vizită de „socializare” la Jebel, unde există riscul să te întâlneşti pe stradă cu pacienţi extrem de periculoşi, lăsaţi cu totul liberi de aşa-zisele măsuri de „siguranţă”, pe care le regăsim numai în garagara toxică a guralivei Sorina Pintea!

În cazul doamnei Pintea, demisia ar fi mult prea puţin, demiterea ei de către prim-ministru este mai aproape de adevăr, iar autosesizarea Parchetului General poate fi un început pentru a îndrepta lucrurile.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Ioan Balan.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii