Sorina Pintea anunță finalizarea raportului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. ”Nu au firmă de pază” 1
Sorina Pintea anunță finalizarea raportului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. ”Nu au firmă de pază”
Ultima Ora Politic Sănătate

Sorina Pintea anunță finalizarea raportului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. ”Nu au firmă de pază”

În cele trei secții ale Spitalului de Psihiatrie de la Săpoca numărul pacienților internați depășește numărul de paturi, iar unitatea medicală nu are contract cu o firmă de pază. În luna august, un pacient internat a atacat 13 bolnavi cu un stativ, iar 7 dintre ei au murit.

Ministrul Sorina Pintea a declarat, marți, că a fost finalizat raportul în urma controlului de la Spitalul din Săpoca, unde, la finalul lunii august un bărbat a atacat 13 pacienți cu un stativ, iar șapte dintre ei au murit.

„La psihiatrie 1 și 2 se derulează lucrări de reamenajare a pavimentelor, s-a constatat degradarea condiției de mediu la nivelul spațiului. În toate cele trei secții nu se respectă normele de amplasare a paturilor, adică numărul maxim de paturi pe saloane (…). În unele compartimente numărul pacienților internați depășește numărul paturilor aprobate prin structură, nu se respectă numărul grupurilor sanitare aferente, nu există contract cu o firmă de pază, paza se efectuează cu personal de pază propriu. În ceea ce privește verificarea normelor speciale de îngrijire, s-a constatat că există camere de izolare a pacientului în toate cele trei secții, dar nu îndeplinesc în totalitate condițiile din Ordinul ministrului Sănătății nr. 488/2016 și art. 8, alin. 5”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

La finalul lunii august, un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Şapte dintre aceştia au murit.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o investigație la mai multe spitale de psihiatrie din țară, printre care și cel de la Săpoca.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.