Alertă la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), după ce au existat mai pulte reclamații privind folosirea cardului fără acordul pacientului. Informația a fost dato de  preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, precizând că vor fi verificate situaţiile respective şi vor fi recuperate eventualele prejudicii.
Sorina Pintea a băgat în ședință reprezentanții CNAS. Discuții despre cardurile de sănătate
Ultima Ora Politic Sănătate

Sorina Pintea a băgat în ședință reprezentanții CNAS. Discuții despre cardurile de sănătate

Reprezentanții CNAS și cei care se ocupă de mentenanța sistemului de informatic al cardurilor de sănătate participă, luni, la o întâlnire convocată de Ministerul Sănătății, pentru a discuta erorile din ultimele zile, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul instituției.

Ministerul Sănătății a convocat, luni, o întâlnire cu reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și cu responsabilii cu mentenanța sistemului informatic al cardurilor de sănătate, pentru a discuta despre problemele survenite în ultimele zile, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul instituției.

CNAS a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

De altfel, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor din spațiul public potrivit cărora „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.