UDMR și partidul lui Băsescu NU intră în Parlamentul European
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic Social

Sondaj PE, europarlamentare 2019 – surprize mari

Politico.eu a lansat o secțiune specială dedicată alegerilor europarlamentare și publică cele mai recente eurobarometre.

Potrivit documentului publicat de Parlamentul European, în România, PSD ar obține la alegerile europarlamentare 26,5%. Pe locul al doilea s-ar clasa PNL, cu 23%. ProRomânia ar fi partidul de pe locul al treilea în intenție de vot, cu 9,6%, fiind urmat de USR cu 9,2% și ALDE cu 9,0%.

PLUS ar obține 6,8%, PMP 5,6%, UDMR 5,2%, iar alte partide 5,1%.

Sondajul PE se bazează pe informații transmise de casele de sondare naționale. În acest caz, aceste rezultate s-au bazat pe rezultate CURS din 10 februarie, IMAS din 31 ianuarie, BCS din 21 ianuarie.

În același document apare și traseul partidelor din România în intenție de vot. Astfel, potrivit graficului, PSD s-ar fi prăbușit începând cu iunie 2018, iar PNL s-ar fi prăbușit din martie 2018, când era la același nivel al intenției de vot cu PSD, și ar fi cunoscut o creștere în octombrie 2018, fiind date drept cele mai puternice partide în intenție de vot din România.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii