Sondaj: Pe cine preferă electoratul între Cioloș și Barna 1
Ultima Ora Politic Social

Sondaj: Pe cine preferă electoratul între Cioloș și Barna

Dacian Cioloș este preferat pentru o candidatură la Cotroceni, în fața lui Barna, după cum arată un sondaj intern al Alianței 2020 USR PLUS.

Respondenții îl preferă pe Cioloș lui Barna, pentru cursa de la Cotroceni, în vreme ce Alianța și-a mărit cu câteva procente bazinul electoral, după succesul de la europarlamentare.

Dacian Cioloș și-a consolidat capitalul de prezidențiabil și, în eventualitatea unei candidaturi, ar intra în turul al doilea cu Klaus Iohannis, arată datele sondajui.

Trebuie menționat că sondajul a fost realizat în perioada imediat după europarlamentare, când entuziasmul era preponderent. În contextul în care USR și PLUS negociază în aceste zile candidatura pentru Cotroceni, sondajul arata ca Dacian Ciolos e mai degrabă perceput ca prezidențiabil decât Dan Barna.

Chestionați cu privire la opțiunile Alianței pentru prezidențiale, votanții Alianței au răspuns  astfel: 55% doresc ca Dacian Cioloș să fie candidatul Alianței la prezidențiale; 24% doresc ca K. Iohannis să fie candidatul unic al opozitiei la prezidențiale; 21% doresc ca Dan Barna să fie candidatul Alianței la prezidențiale.

La întrebarea „Dacă ați avea de ales între Dan Barna și Dacian Ciolos, cu cine ați vota?”, raspunsurile arată astfel:

* Niciunul din ei: 41%

* Dacian Cioloș: 35%

* Dan Barna: 14%

* Nu știu: 10%

Mai nuanțat:

* Toata populația: 35% Cioloș, 15% Barna

* Votanții Alianței: 80% Cioloș, 17% Barna

* Votanții USR: 47% Cioloș, 48% Barna

În ceea ce privește profilul de prim-ministru, acesta este adjudecat tot de Dacian Cioloș.

În eventualitatea în care Klaus Iohannis obține un al doilea mandat, Cioloș este indicat ca premier de 26,5% dintre respondenți, în vreme ce 26% ar prefera un premier liberal, iar 7,5% un premier de la USR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.