SONDAJ. Klaus Iohanni conduce DETATȘAT în preferințele pentru Cotroceni ale ROMÂNILOR
Sondaj de ultimă oră. Iohannis îi face pe toți chisăliță
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Sondaj de ultimă oră. Iohannis îi face pe toți chisăliță

Un barometru realizat recent de IMAS indică preferințele românilor în cazul în care alegerile vor avea loc în acest weekend. Se pare că Președintele Klaus Iohannis conduce detajat.

Sondajul, comandat de Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Dan Barna – care crește față de luna iulie si ajunge la putin peste 17 procente, conform newseek.ro

Urmează Victor Ponta, în creștere față de luna anterioră, liderul Pro România ajungând la 14%. Al patrulea clasat este liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu aproape 13 procente – acesta între timp și-a retras candidatura. Viorica Dăncilă rămâne pe locul 5 – în ușoară creștere și ajunge la 8,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%. Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor – 28,4 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul EFM, realizat de IMAS în luna august.

Sondaj de ultimă oră. Iohannis îi face pe toți chisăliță 3

USR rămâne pe locul 2 – cu 19,8%, în scădere cu aproape 2 procente față de luna iulie. Și Partidul Social Democrat este în scădere – PSD rămâne pe locul trei și ar fi votat azi de 17.9%, cu aproape 2 procente mai puțin ca în luna precedentă.

Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află parlamentarii ProRomânia – partidul fostului premier Victor Ponta – cu 8.7%, tot în scădere. Locul 5 este ocupat în continuare de ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul partener de guvernare al PSD ajunge la 7.4%.

PLUS ajunge acum la 5.5%. Urmează cu 4.6% UDMR, cu o creștere de numai 0,3%. PMP rămâne cu același procentaj în intențiile de vot ca cel din iulie: 2.9%.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.