Iohannis cere ajutorul liderilor europeni, "în regim de urgenţă", pentru găsirea unor soluţii de a pune capăt crizei din Republica Moldova
Klaus Iohannis, primirea unor ambasadori străini cu ocazia prezentări scrisorilor de acreditare
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Solicitare de ultim moment pentru Klaus Iohannis. Se pregătește lovitura pentru Guvernul Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să acţioneze cu multă responsabilitate şi cu mult curaj în ceea ce priveşte remanierea Guvernului, a declarat la RFI liderul PMP, Eugen Tomac. Acesta susţine că nu este vorba doar despre o simplă remaniere, ci despre ”o criză politică generată de PSD”.

Liderul Partidului Mişcarea Populară spune despre remanierea Guvernului că ”din punct de vedere tehnic, într-o situaţie similară, preşedintele nu poate decât să ia act de decizia Guvernului, însă aici nu avem doar o situaţie firească în care se fac remanieri guvernamentale, avem o criză politică, pe care a generat-o PSD-ul, într-un moment extrem de sensibil, cu consecinţe extrem de periculoase pentru statul român”.

Eugen Tomac crede că ”preşedintele este pus într-o situaţie extrem de dificilă”.

”Sper să nu ia nicio decizie până după referendum, pentru că justiţia este un subiect extrem de sensibil şi nu numai pentru cetăţenii români, este un subiect sensibil şi în relaţia cu instituţiile europene, iar noi nu suntem un stat izolat, care poate face orice îi trece prin cap, implicit în ceea ce priveşte reforma din justiţie (…). Deci avem o situaţie de criză politică şi preşedintele trebuie să acţioneze cu multă responsabilitate şi cu mult curaj şi cel puţin în ceea ce priveşte remanierea ministrului Justiţiei trebuie să amâne lucrurile până după referendum, asta este opinia mea”, a mai spus Tomac.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii