Șocant. Sorina Pintea nu exclude o nouă amânare a Rezidențiatului 1
Șocant. Sorina Pintea nu exclude o nouă amânare a Rezidențiatului
Ultima Ora Politic Social

Șocant. Sorina Pintea nu exclude o nouă amânare a Rezidențiatului

Sorina Pintea nu exclude o nouă amânare a examenului de rezidențiat, în lipsa avizului Ministerului Educației pentru data propusă.

„Am avut o discuție și aseară cu reprezentanții rezidenților, dar Ministerul Sănătății nu poate promova noi ordine de lege fără un ministru al Educației. Noi am propus o amânare a datei rezidențiatului, dar dacă nu vom avea un ministru al Educației probabil că această dată nu va putea fi respectată. Pur și simplu juridic nu se poate” a declarat la Iași Sorina Pintea.

Ministrul a adăugat că mulți i-au reproșat faptul că nu a forțat stabilirea datei, dar nu a vrut să vulnerabileze examenul: „O singură contestație ar anula tot examenul”.

Întrebată dacă, în concluziem nu exclude o nouă amânare a datei, Sorina Pintea a răspuns: „nu exclud”.

După ce Sorina Pintea, ministru al Educației în Guvernul Dăncilă, căzut în urma moțiunii de cenzură de săptămâna trecută, a anunţat că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, deoarece la Ministerul Educației nu există un ministru care să semneze cele șapte ordine necesare organizării probei, absolvenții de la Medicină au anunțat că declanșează greva japoneză. În cazul în care demersul lor nu va avea efect, tinerii au în vedere alte forme de protest.

Apoi, Sorina Pintea a precizat că propunerea de amânare a probei „nu a fost o manevră politică” și, din punct de vedere legal, situația nu putea fi rezolvată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.