Guvernul Dăncilă, făcut praf de la Bruxelles. ”Ar trebui să fie mândri de Kovesi”
Ultima Ora Justiție Politic

Șocant. Mesaj de ultimă oră de la Bruxelles. Dăncilă acuzată de sabotaj împotriva României. Kovesi e prima pe listă

Europarlamentarul Monica Macovei acuză Guvernul Dăncilă că a sabotat interesele României prin indicația pe care i-a dat-o ambasadorului țării noastre la Reprezentanța permanentă de la Bruxelles, să voteze împotriva fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi, pentru ca aceasta să ajungă Procuror Șef al Parchetului European.

”Votul de astăzi din COREPER pentru candidaţii la funcţia de Procuror European a fost un vot „indicativ”, şi nicidecum un vot final care să reprezinte decizia finală a Consiliului.Votul „indicativ” face parte din orice procedură de luare a unui decizii de către COREPER şi în cazul unei Directive sau unui Regulament UE.

După votul „indicativ” urmează negocierile între statele membre (în cazul acesta, 22 de state care fac parte din EPPO). Votul indicativ se practică tocmai pentru ca statele membre să ştie cine cu cine negociază. În timpul negocierilor, pot fi mai multe voturi indicative, urmate de alte negocieri. Urmează apoi si o negociere între COREPER şi Parlamentul European, şi abia după finalizarea cu succes a acestor negocieri şi desemnarea unui singur candidat urmează votul final în Parlamentul European şi în COREPER/Consiliul JAI.

COREPER este format din ambasadorii Reprezentanţelor permanente la Bruxelles ale statelor membre. Ambasadorii din COREPER votează pe baza mandatului dat de Guvernul ţării pe care o reprezintă la Bruxelles.Ce mandat a avut ambasadorul român? A votat cumva împotriva candidaturii unui român apreciat profesional pe plan extern? Ce mandat de negociere are ambasadorul român pentru a creşte şansele unui candidat român, aşa cum este firesc? Sabotează Guvernul Dăncilă candidatura unui român, primul clasat după interviurile susţinute în fată unui juriu de specialişti străini şi apolitici?”, spune Macovei.

Brexelles, în alertă: Codruţa Kovesi este ţinta unui "atac ticălos" pus la cale de coaliţia PSD-ALDE

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.