Noi detalii despre dosarul 10 august. Se cer detalii de la Spitalul Floreasca
Ultima Ora Politic

ȘOCANT. FOTO. O deputată PSD vrea ca toți Protestatarii de la Mitingul din 10 August să fie AMENDAȚI

BOMBĂ. FOTO. O deputată PSD vrea ca toți Protestatarii de la Mitingul din 10 August să fie AMENDAȚI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că toate adunările publice ce au loc în pieţe, pe căile publice trebuie declarate în prealabil către autorităţile locale.

Decizia magistraților îi dă idei deputatei PSD Elvira Șarapatin care vrea ca toți cei care au protestat în 10 August să fie amendați.

„Cei care pretind că apară statul de drept, în realitate nu vor să respecte legea”, spune deputata PSD cu referire la „ONG-urile #Rezist” care „se consideră mai presus de lege şi dispreţuiesc hotărârile instanţelor de judecată. În situaţia mitingului din 10 august, toţi protestatarii care au participat la un miting nedeclarat sau interzis, cum e cazul unei adunări în proximitatea staţiilor de metrou, sunt pasibili de amendă”, spune Elvira Șarapatin într-un comunicat de presă.

ȘOCANT. FOTO. O deputată PSD vrea ca toți Protestatarii de la Mitingul din 10 August să fie AMENDAȚI 3

Amenzi trebuie să primească și cei care au refuzat să părăsească locul de desfăşurare, la avertizările şi somaţiile organelor de ordine, mai spune deputata PSD. Cu alte cuvinte, protestatarii din 10 august, care au fost bătuți și gazați de Jandarmerie, merită să încaseze și o amendă în căsuța poștală.

„Decizia este de bun simţ, pentru că procedura declarării prealabile este necesară pentru ca autorităţile locale să stabilească traseele de deviere a circulaţiei şi să ia măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice”, a mai spus Șarapatin.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.