Șoc. Viorica Dăncilă și Sorina Pintea vor fi anchetate. Au psu în pericol viața bebelușilor 3
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Sănătate Social

Șoc. Viorica Dăncilă și Sorina Pintea vor fi anchetate. Au psu în pericol viața bebelușilor

Liderul PSD Viorica Dăncilă și fostul ministru al sănătății au încălcat grav regulile de igienă și au pus în pericol viața bebelușilor de la Spitalul Sfântul pantelimon din Focșani în timpul unei vizite elctorale.

Dîncilă și Pintea au fost reclamate de către un PNG că au pus în pericol viața bebelușilor din motive electorale.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a declanșat o anchetă, la sesizarea ONG-ul ieșean RESET, care a reclamat că, în urma vizitei electorale a fostului premier Viorica Dăncilă la Spitalul Județean Sf Pantelimon Focșani, a fost pusă în pericol sănătatea copiilor și a bebelușilor, din cauză că staff-ul electoral a intrat direct din stradă în secțiile de neonatologie și Pediatrie.

„Am primit sesizarea ONG-ului și am dispus o anchetă epidemiologică”, a confirmat directorul DSP Vrancea, medicul Cătălin Graur.

Organizația civică RESET a sesizat Direcția de Sănătate Publică Vrancea în legătură cu vizita electorală la Spitalul Județean Sf Pantelimon Focșani a premierului demis Viorica Dăncilă și a ministrului demis al Sănătății, Sorina Pintea, ocazie cu care cele două au luat bebelușii în brațe și au vizitat copiii bolnavi de la secția de Pediatrie. Printre altele, ONG-ul solicită efectuarea unui control din cauză că

În contextul vizitei din 3.11.2019 a premierului Viorica Dăncilă la Spitalului Județean Sf. Pantelimon Focșani – Secția de neonatologie și pediatrie, am constatat că dna ministru interimar si dna ministru a Sănătății, Sorina Pintea au vizitat spitalul și secțiile de neonatologie, fără măsuri de protecție suficiente asigurate de spital: cei doi demnitari au purtat bebeluși pe brațe după ce au intrat în unitatea spitaliceascădirect din mediul extern. Conform normelor de igienă, este interzis accesul persoanelor cu hainele destradă în neonatologie, unde trebuie păstrată o curățenie sporită și trebuie respectat un anumit protocol.Halatul de unică folosință și papucii de unică folosință nu sunt suficienți pentru a apăra sistemul imunitaral unui bebeluș de câteva zile, imunitatea acestuia fiind diferită de cea a adulților și necesitând protecțiesporită. Delegația a purtat doar halate, punând astfel în pericol sănătatea mamelor și a nou-născuțilorinternați în acel moment în cadrul instituției. In acest caz, pare că avizul epidemiologic nu a fostrespectat, ci doar s-a urmărit obținerea unor imagini cu impact electoral.

 

Șoc. Viorica Dăncilă și Sorina Pintea vor fi anchetate. Au psu în pericol viața bebelușilor 4

„Către, Direcția de Sănătate Publică VranceaBd. Gării nr. 14, 620083 FocșaniJudețul Vrancea, RomaniaDomnule Director,Subsemnata Mitrofan Daniela., domiciliată în Iași, strada în temeiul art. 2 din Ordonanța 27/2002, modificată prin Legea 233/2002, formulez prezenta Sesizare împotriva conducerii Spitalului Județean Sf. Pantelimon Focșani – Secția de neonatologie și pediatrie, cu sediul în Focșani, Strada Cuza Vodă 50-52, Focșani pentru faptul că:În contextul vizitei din 3.11.2019 a premierului Viorica Dăncilă la Spitalului Județean Sf. Pantelimon Focșani – Secția de neonatologie și pediatrie, am constatat că dna ministru interimar si dna ministru aSănătății, Sorina Pintea au vizitat spitalul și secțiile de neonatologie, fără măsuri de protecție suficienteasigurate de spital: cei doi demnitari au purtat bebeluși pe brațe după ce au intrat în unitatea spitaliceascădirect din mediul extern. Conform normelor de igienă, este interzis accesul persoanelor cu hainele destradă în neonatologie, unde trebuie păstrată o curățenie sporită și trebuie respectat un anumit protocol.Halatul de unică folosință și papucii de unică folosință nu sunt suficienți pentru a apăra sistemul imunitaral unui bebeluș de câteva zile, imunitatea acestuia fiind diferită de cea a adulților și necesitând protecțiesporită. Delegația a purtat doar halate, punând astfel în pericol sănătatea mamelor și a nou-născuțilorinternați în acel moment în cadrul instituției. In acest caz, pare că avizul epidemiologic nu a fostrespectat, ci doar s-a urmărit obținerea unor imagini cu impact electoral.Vizitatorii, indiferent de poziția și funcția pe care o ocupă în conducerea statului român, trebuie să sesupună regulilor și să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției sautransmiterii infecțiilor intraspitalicești. Cu atât mai mult cu cât funcția este mai înaltă, cu atât ar trebuisă se ofere un model de respectare a regulilor. După cum se poate observa în filmare și în fotografii,niciuna dintre persoanele din delegația dnei Dăncilă nu a urmat protocolul, iar managerul din cadrulunității sanitare ar fi trebuit să se asigure că aceste reguli sunt urmate cu strictețe și să nu permită intrareadelegației dacă reguli minime de igienă și protejare a sănătății pacienților nu ar fi fost urmate.Având în vedere informațiile expuse mai sus, vă rugăm să analizați și să cercetați condițiile în care aavut loc această vizită și dacă au fost respectate protocoalele epidemiologice și de igienă astfel încâtviața pacienților să nu fie pusă în pericol și, de asemenea, vă rugăm să luați măsurile care se impunîmpotriva celor care au permis acest lucru.Vă solicit un număr de înregistrare al acestei sesizări, iar informațiile doresc să îmi fie comunicate laurmătoarea adresă de email ———[email protected].De asemenea, vă solicit ca în termen legal, să mi se comunice modul de soluționare a acestei sesizări șimăsurile dispuse.Data Semnătura04.11.2019″, se arată în sesizare.

Reset este grupul civic din Iași care a luat naștere în contextul protestelor desfășurate peparcursul anului 2017, după infama OUG13. Este un grup care a ales să se implice inschimbarea modului în care cetățenii României se raportează la instituțiile statului român, prin conștientizarea rolului lor de cetățeni activi atunci când le sunt lezate sau chiar încălcatedrepturile, libertățile sau demnitatea,relatează realitateadevrancea.net.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.