Șoc: S-a dat liber la „m**e PSD” în televiziune. Herjeu: ”CNA a dat voie”. Nu se mai sancționează 1
Ultima Ora Politic Social

Șoc: S-a dat liber la „m**e PSD” în televiziune. Herjeu: ”CNA a dat voie”. Nu se mai sancționează

Antena 3 a scăpat fără sancțiune după ce invitații postului au folosit, în prime-time, expresia „m**e PSD”. Pentru o abatere asemănătoare, Realitatea TV a fost sancționată cu amendă de 5.000 de lei, în luna ianuarie, scrie paginademedia.ro.

Acum, n-a reușit să treacă nici măcar o somație, care fusese propusă de Radu Herjeu, membru CNA. „Deschideți acum ușa, ca de dimineață până seara, oricine, pe orice post de televiziune să folosească acel cuvânt, sub pretextul că CNA a dat voie.”, le-a spus Herjeu colegilor care au votat împotriva sancțiunii.

Unii dintre cei care au votat contra sancționării Antenei 3 au fost de părere că trebuie judecat în funcție de „context”, iar expresia este una „politică”.

„Trebuie să judeci în funcție de context. Unii au legitimat această expresie, alții au criticat-o. Nu poți să pui semnul egal între ei”, a spus Monica Gubernat, președintele propus al CNA.

CNA a analizat în ședința de astăzi mai multe sesizări privind emisiuni ale Antenei 3. Într-o ediție Sinteza zilei din 30 mai, Mugur Ciuvică și parlamentarul Șerban Nicolae au folosit fără rețineri sintagma „M**e PSD”. Moderatorul n-a avut nicio reacție.

Potrivit raportului de monitorizare, Mugur Ciuvică i s-a adresat lui Dragoș Pâslaru (de la USR): (…) dar ăia, publicul dumneavoastră care, care țipau plăcuța suedeză, se refereau la UE? Sau se refereau la „m**e PSD”? Că așa scria acolo, că este o opinie politică legitimă, așa a zis Iohannis.

Ulterior, expresia a fost folosită și de Șerban Nicolae: „(…) poate unii cred că acum e un îndemn la unitate, la frăție, la solidaritate, cu „ciuma roșie”, cu „m**e PSD”, cu „la pușcărie”, cu „infractorii”, „penalii”, „corupții”.”

În urma vizionării, Radu Herjeu a propus sancționarea Antenei 3 cu o somație, pentru că sintagma a fost folosită pe post înainte de ora 23.00, prin urmare încalcă legislația privind protecția minorilor. Dacă era după 23.00, n-ar fi luat nicio sancțiune, după cum a subliniat Herjeu.

Somația a reușit să atragă doar două voturi: Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu. Restul a fost împotrivă: Dorina Rusu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea. Parte din cei care au votat împotriva unei somații la Antena 3 au fost totuși „pentru” amenda de 5.000 de lei primită de Realitatea TV în luna ianuarie, pentru folosirea aceleiași sintagme.

Votul va fi reluat în ședința următoare, după cum a spus Monica Gubernat, cea care a condus ședința.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.