Augustin Zegrean îi dă Decisiva lui Dăncilă. Șmecheria premierului nu va funcționa. Vine finalul carierei
Augustin Zegrean îi dă Decisiva lui Dăncilă. Șmecheria premierului nu va funcționa. Vine finalul carierei
Ultima Ora Politic

Șoc! România nu mai este guvernată! Zegrean: Cabinetul Dăncilă ”se va târî”

Situația creată prin plecarea ALDE de la guvernare ne duce la soluțiile date de articolul 85, alineatul 3 din Constituție – remaniere guvernamentală, spune fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean. 

Pentru că prin această remaniere se schimbă compoziția politică a Guvernului, președintele nu poate să semneze decretul de numire a noilor miniștri decât cu aprobarea Parlamentului. Aceasta este soluția la care a recurs, de altfel, Klaus Iohannis, care o trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament pentru „o nouă confirmare în Parlament”, a explicat Augustin Zegrean pentru HotNews.ro.

”Prim-ministrul este în funcție și nu poate fi scos din această calitate decât prin moțiune de cenzură. Soluția firească pentru căderea Guvernului este moțiunea de cenzură. Numai așa cade Guvernul și poate fi pus un nou guvern, pentru că astfel se poate târî așa mult și bine, cu ce mai rămâne din acest guvern. Este exact ca la Babilon: Doamne, dacă vrei să îi pierzi încurcă-le limbile”, a declarat Zegrean.

Pentru Viorica Dăncilă există și posibilitatea să nu se mai prezinte în fața Parlamentului și să renunțe la remaniere, propunând interimari.

Teoretic, Cabinetul Dăncilă ar putea rămâne la Palatul Victoria până după alegerile prezidențiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.