Român arestat 30 de zile, pentru TRĂDARE NAȚIONALĂ
Român arestat 30 de zile, pentru TRĂDARE NAȚIONALĂ
Exclusiv Justiție Ultima Ora

FOTO. ȘOC. Român arestat 30 de zile, pentru TRĂDARE NAȚIONALĂ. A vândut secrete ale armatei și NATO, Rusiei

Procurorii DIICOT au arestat un român pentru că vindea secrete militatre românești și ale NATO, Rusiei.

El a supravegheat obiective militare româneşti sau aparţinând NATO din Tulcea şi a transmis datele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. El a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru trădare.

”La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Bazele militare de la Babadag
Bazele militare de la Babadag

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.A fost sesizată  Curtea de Apel București  care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate   și structurilor subordonate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, ataă procurorii DIICOT.

Este vorba despre Alexandru Piscan, un ploieștean care anunța în urmă cu două luni,  că dorește să candideze la alegerile locale, pentru primăria municipiului în calitate de independent.

Alexandru Piscan
Alexandru Piscan

Portalul instanțelor confirmă că în dosar este vizat Piscan Alexandru Dorin.

Instanțele confirmă identitatea
Instanțele confirmă identitatea

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.