Șoc în PSD. ”Mitralieră” Renunță la politică. Nimeni nu se aștepta la acest gest. O sfidează pe Dăncilă
Șoc. Rădulescu o amenință pe Dăncilă. Șefa PSD somată să-l elibereze pe Dragnea
Ultima Ora Politic

Video Șoc. Rădulescu o amenință pe Dăncilă. Șefa PSD somată să-l elibereze pe Dragnea

Cătălin Rădulescu pune presiune pe Dăncilă. Acesta îii cere să ia măsuri pentru a-l elibera pe Liviu Dragnea din închisoare. Apropiații fostului lider PSD nu mai au răbdare, dorind cu orice preț scoaterea în libertatea a fostului șef.

Cătălin Rădulescu, apropiat al lui Liviu Dragnea, cere conducerii PSD și Guvernului să acționeze pentru ca Liviu Dragnea să devină liber. El spune că acest lucru este normal după ce Curtea Constituțională a decis că formarea completurilor de trei judecători în cazurile de corupție a fost ilegală, conform romania.europalibera.ro

Decizia CCR prin care completurile de trei judecători au fost considerate ilegal constituite nu i se aplică lui Liviu Dragnea. El a fost condamnat definitiv înainte de decizia CCR, iar rejudecarea proceselor de corupție li se aplică doar acelora care nu se încheiaseră, până în ianuarie 2019. Dragnea a fost condamnat pe fond în iunie 2018, iar în apel, pe 26 mai anul acesta.

Cătălin Rădulescu vrea ca partidul să se lupte pentru eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare

În biroul său de chestor al Camerei Deputaților, Cătălin Rădulescu are pe pereți mai multe tablouri cu fostul lider comunist cubanez, Che Guevara. Spune că decizia de astăzi a Curții Constituționale privind completurile de trei judecători înseamnă că Liviu Dragnea trebuie să fie repus în libertate, iar dosarul său se judece

„Eu am primit vestea cu mare bucurie. Toată populația României, cei care sunt votanții PSD, dar și simpatizanții domnului președinte Dragnea, cred că astăzi, astăzi au văzut că dacă Curtea Constituțională ar fi luat o decizie acum o lună de zile, președintele Liviu Dragnea era liber”, își începe declarația pentru Europa Liberă, Cătălin Rădulescu.

Își avertizează colegii de partid și de Guvern că trebuie să ia toată măsurile pentru ca acest lucru să devină realitate.

„Nu cred că cineva își dorește ca noi să facem un scandal monstru în partid pentru că de data asta nu ne mai jucăm.

Până acum am înțeles, nu trebuie să mai vorbim despre justiție, să mai comentăm lucruri care nu au fost făcute, astăzi este vorba despre o decizie a Curții Constituționale. Asta nu e vorba că partidul nostru discută despre justiție. Astăzi, partidul nostru trebuie să ia o decizie, să vedem, nu știu ce decizie, să vedem motivarea CCR, după care noi trebuie să permitem, că de asta suntem puși aici în Parlamentul României sau în Guvernul României, trebuie să permitem, așa cum spune decizia Curții, ca aceste procese să se judece”, susține deputatul PSD.

Spune că nu este singur că și că mai mulți colegi gândesc la fel ca el.

„Eu cred că o mulțime de oameni din partidul ăsta, și eu, și Olguța Vasilescu și Florin Iordache și Nicolicea și mulți, mulți alții nu vom accepta sub nici o formă ca din acest moment să nu se găsească soluția ca aceste procese să se rejudece.

Eu sunt convins că partidul nostru astăzi a înțeles că asta e o decizie a Curții Constituționale și eu cred că nu ar putea face altfel pentru că asta ar însemna un scandal monstru în interiorul partidului și am așteptat ziua de astăzi să văd ce se întâmplă”, a adăugat Rădulescu.

Potrivit lui Rădulescu, PSD, împreună cu Guvernul, trebuie să decidă rapid calea de urmat după decizia CCR privind completurile de trei în cazurile de corupție.

„Ori Ministerul Justiției, ori Înalta Curte de Casație, cineva trebuie să declanșeze un recurs în anulare și trebuie găsită o soluție. Nu știu, că Ordonanță de Urgență nu mai vrem să dăm, dar trebuie repuse în termen, știți că am tot cerut noi această Ordonanță de repunere în termen, pe care trebuia să o dea domnul Tudorel Toader, și nu a dat-o, trebuie repuse în termen toate procesele. O dată ce spui și aceasta este o decizie a CCR care este obligatorie că aceste completuri de trei au fost ilegal constituite, înseamnă că decizia lor e ilegală.

Atâta timp cât Liviu Dragnea, de astăzi el trebuie să reintre într-o rejudecare a procesului, este firesc și normal ca să se întoarcă în partid pentru că nu are o condamnare definitivă. De astăzi, procesul lui trebuie să se reia. Exact cum Constantin Niță, Șova, cu Bica și doamna Udrea sunt în procese, procesul președintelui Dragnea trebuie să se reia”, a concluzionat deputatul PSD, Cătălin Rădulescu.

Judecătorii CCR au decis astăzi cu 5 la 4 să admită sesizarea făcută de Florin Iordache privind constituirea ilegală a completurilor de trei judecători în cazurile de corupție. O soluție a fost amânată mai multe luni, ea fiind dată după condamnarea lui Liviu Dragnea. Pesediștii au făcut sesizarea la CCR cu scopul să-l salveze pe fostul lor lider de la închisoare, dar decizia judecătorilor a venit prea târziu pentru acesta.

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.