Tudorel Toader, "Ministru #rezisTT" din Guvernul Dăncilă
Ultima Ora Politic

Șoc! PSD pierde primarii! Tomac le-a dat decisiva

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat vineri că proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi va intra la vot în Parlament. Tomac, aflat la Iaşi, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Theodor Paleologu pentru alegerile prezidenţiale, a spus că proiectul legaslativ menționat va fi votat de PMP , PNL, USR şi ALDE. Mai puțin PSD, pentru care acestă lege reprezintă o adevărată catastrofă în perspective alegerilor locale de anul viitor.

„Este pentru prima dată când se întrunesc condiţiile pentru ca legea pentru alegerea primarului să fie modificată. Noi am strâns un milion de semnături pentru acest obiectiv.

Luptăm de patru ani, credem că a fost o eroare politică introducerea alegerii primarului într-un singur tur şi vrem să nu irosim această oportunitate uriaşă pe care o avem acum, să scoatem PSD din administraţia publică locală.

Până la urmă, peste tot în ţară, este bine ca cetăţenii să aibă această opţiune, în turul doi să aleagă între cei mai buni, aşa cum vor face şi la alegerile prezidenţiale”

M-am întâlnit săptămâna aceasta cu domnul preşedinte Ludovic Orban şi mă bucur că PNL susţine demersul nostru, de altfel şi ei au un proiect, de a reveni la alegerea primarului în două tururi. PMP i-a mandat pe Petru Movilă şi Marius Paşcan să prezinte un memorandum prin care invităm partidele parlamentare din opoziţie să îl susţină şi, în cel mai scurt timp, să dăm un vot final pe acest proiect care este în Parlament.

Mă bucur că PNL rămâne pe această linie şi colegii din USR mi-au confirmat că vor susţine proiectul, implicit cei din ALDE”, a spus Eugen Tomac, vineri, la Iași.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii