Șoc! Procurorul sinucigaș redactase comunicatul Procuraturii în care se arată că Ghiță minte: nu i-a dat nici un ban lui Kovesi
Ultima Ora Justiție Politic Social

Șoc! Procurorul sinucigaș redactase comunicatul Procuraturii în care se arată că Ghiță minte: nu i-a dat nici un ban lui Kovesi

Procurorul Ramona Bulcu, 53 de ani, care s-a sinucis azi, era cercetat de Secția pentru anchetarea magistraților. Motivul: a redactat comunicatul în care Parchetul nega faptul că Sebastiasn Ghiță ar fi plătit bani Codruței Kovesi pentru a-l aduc acasă pe infractorul Nicolae Popa.

În urma declarațiilor făcute de Sebastian Ghiță, potrivit cărora el ar fi plătit avionul care l-a adus în țară pe fostul director FNI Nicolae Popa, extrădat din Indonezia, Parchetul General a deschis un dosar de cercetare.

Apoi, pe 9 ianuarie, Parchetul a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Poliția Română a fost cea care a suportat cheltuielile, dosarul fiind clasat.

La începutul anului 2019, Sebastian Ghiță a revenit cu acuzațiile în spațiul public, iar Secția pentru anchetarea magistraților a redeschis dosarul, cercetând inclusiv comunicatul din 9 ianuarie 2017, redactat de Ramona Bulcu.

S-a demarat inclusiv un control al Inspecției Judiciare în această speță.

Iată comunicatul din 9 ianuarie 2017:

”Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate. În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept”.

Ramona Bulcu, 53 de ani, s-a sinucis azi după ce s-a aruncat de la etajul al 5-lea al Parchetului General.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.