Șoc: Lui Kelemen Hunor nu i s-a dat voie să intre în Ucraina
Ultima Ora Politic Social

Șoc: Lui Kelemen Hunor nu i s-a dat voie să intre în Ucraina

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunță că sâmbătă dimineață i-a fost refuzat accesul în Ucraina, fără nicio explicație clară. El precizează că l-a informat ministrul român de Externe și că se va adresa Ambasadei Ucrainei la București, pentru a solicita explicații pentru această situație.

„În această dimineață m-am trezit cu câteva ore mai devreme ca de obicei. La 2.15 a sunat deșteptătorul, iar la ora trei eram deja în mașină, în drum spre Ucraina. Am vrut să ajung în Ujhorod, unde prietenii noștri sărbătoresc cea de a 30-a aniversare de la înființarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. Am vrut să transmit personal urările mele de bine și, desigur, aș fi vorbit despre drumul comun pe care comunitățile naționale maghiare din Bazinul Carpatic l-au parcurs de la căderea dictaturilor comuniste și aș fi vorbit și despre provocările cu care ne confruntăm. Aș fi făcut toate acestea dacă autoritățile ucrainene mi-ar fi permis să intru în țară după o oră de așteptare și verificare la frontieră”, scrie Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR precizează că accesul i-a fost refuzat fără nicio explicație clară.

„Mi-au comunicat doar, pur și simplu, că nu pot intra în țară. În aceste condiții pot doar să transmit de aici, cele mai bune urări Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, membrilor și simpatizanților acesteia și, în același timp, îi asigur pe maghiarii din Transcarpatia de solidaritatea UDMR. Bineînțeles, am informat ministrul român de externe despre incident și mă voi adresa luni Ambasadei Ucrainei la București și voi cere o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi”, subliniază Kelemen Hunor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.