Șoc la Bruxelles. Lovitură cruntă pentru europarlamentarii români. Începe revolta tinerilor din țară 1
Ultima Ora Breaking News Politic Prezidențiale 2019

Șoc la Bruxelles. Lovitură cruntă pentru europarlamentarii români. Începe revolta tinerilor din țară

Tinerii români uitaţi de europarlamentarii pe care i-au alesÎn urma votului din 26 mai 2019.

Parlamentul European şi-a schimbat componenţa, urmând ca ţara noastră să fie reprezentată de 32 de europarlamentari.Ce este de menţionat încă de la început este faptul că în România s-au înregistrat creşteri importante în ceea ce priveşte prezenţa la vot, mobilizarea record a populaţiei a făcut ca procentul de cetăţeni care şi-au exercitat dreptul fundamental să fie de peste 50%.

Dacă la ultimele alegeri europarlamentare, tinerii erau codaşi din acest punct de vedere, de această dată procentul celor care au decis să îşi exercite acest drept s-a dublat.Conform datelor înregistrate de Biroul Electoral Central (BEC), la vot s-au prezentat peste 2.000.000 de tineri, care au decis să voteze pentru viitorul lor, al comunităţii şi al ţării din care provin, precum şi al Uniunii Europene.

Tinerii din România au înţeles că votul nu mai este doar un privilegiu, că votul este o responsabilitate. S-au înarmat cu răbdare şi au luat cu „asalt” secţiile de votare, unde au stat chiar şi câteva ore. Cu toate acestea, au fost „uitaţi” de cei pe care i-au ales în urmă cu o lună.

Uriaşă ne-a fost mirarea şi dezamăgirea în aceeaşi proporţie, când în urma votului dat de Parlamentul European miercuri, privind numărul de eurodeputaţi din cele 20 de comisii şi 2 subcomisii, am constatat că în total, sunt cinci comisii parlamentare din care nu va face parte niciun român: Comisia pentru cultură şi educaţie, Comisia pentru dezvoltare, Comisia pentru pescuit, Comisia pentru afaceri juridice şi Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen.

Cu siguranţă, din punctul nostru de vedere toate sunt importante şi în toate ar trebui să avem un cuvânt de spus, dar absenţa unui stat cu 32 de europarlamentari din comisia pentru Cultură şi educaţie ni se pare batjocoritoare la adresa tinerilor care i-au votat pe aceştia şi de ce nu, şi-au pus speranţele unui trai mai bun, într-o societate în care să îşi poată atinge întregul potenţial.

„Consider că absenţa europarlamentarilor români din Comisia pentru Cultură şi Educaţie a Parlamentului European este ruşinoasă, în adevăratul sens al cuvântului. Îmi exprim dezamăgirea profundă şi regretul că domniile lor nu au înţeles nimic din prezenţa mare la vot a tinerilor, precum şi din implicarea acestora în diferite campanii de promovare a educaţiei civice.În campanie am ascultat o mulţime de promisiuni, dovedite între timp deşarte, care ne anunţau susţinerea unor proiecte, programe şi politici publice, care mai de care mai îndrăzneţe. Şi aici mă refer la întreaga clasă politică, indiferent de apartenenţă şi doctrină.

Toţi au spus că susţin tinerii! Este incredibil cum din 6 partide care au depăşit pragul de 5%, din 32 de europarlamentare aleşi, care ne reprezintă în teorie drepturile şi interesele, nici măcar 1 nu este prezent în această comisie, elementară din punctul meu de vedere pentru tinerii din România şi din întreaga Europă.

O ţară fără educaţie, fără cultură, este o ţară cu un viitor sumbru, deloc strălucit, aşa că îmi permit să pun o întrebare, retorică, desigur: la alegerile prezidenţiale, locale, parlamentare, care se apropie cu paşi repezi, ce o să ne mai promiteţi domnilor politicieni?! Probabil că o să aveţi în continuare ‘curajul’ să ne priviţi în ochi, dar noi nu o să uităm. Ruşine!”, Alin GRIGORE, Preşedintele Forumului Tinerilor din România.

Forumul Tinerilor din România reprezintă 155 de organizaţii de tineret din ţară prin intermediul cărora sunt promovate valori ca: participare, egalitate, respect pentru diversitate şi minorităţi, recunoaştere, nediscriminare şi inovaţie. Scopul acesteia este de a reprezenta tinerii din România şi totodată de a-i încuraja, susţine şi implica în activităţi şi proiecte prin intermediul cărora să-şi atingă potenţialul maxim.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.