ȘOC ÎN PSD! Dragnea îi trage după el la Pușcărie! Șapte pesediști, condamnați definitiv pentru fraudă la Referendum 5
Exclusiv Justiție Ultima Ora

ȘOC ÎN PSD! Dragnea îi trage după el la Pușcărie! Șapte pesediști, condamnați definitiv pentru fraudă la Referendum

Liderul Tineretului PSD Vrancea, Dragoș Matișan, și fostul soț al actualei neveste a lui Oprișan, condamnați definitiv pentru fraudă la Referendum.

Magistrații Curții de Apel Galați au menținut soluția de condamnare, dată în luna ianuarie, a acestui an, de judecătorii focșăneni, scrie presshub.ro.

Atât liderul TSD Vrancea, Dragoș Matișan, cât și fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan – Romeo Vasilescu, liderul PSD comuna Suraia, dar și alți inculpați vrânceni, au fost condamnați definitiv într-un dosar disjuns din cel al lui Liviu Dragnea – de fraudă la Referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui României de la acea vreme, Traian Băsescu.

ȘOC ÎN PSD! Dragnea îi trage după el la Pușcărie! Șapte pesediști, condamnați definitiv pentru fraudă la Referendum 6
basescu dragnea

Principalul acuzat, la acea vreme, era fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, iar șapte vrânceni, reprezentanți ai Partidul Social Democrat filiala Vrancea, în secțiile din comunele Suraia și Tulnici, au primit și ei condamnări în primă instanță pe data de 29 ianuarie 2021, condamnare rămasă definitivă prin decizia din data de 25 noiembrie și publicată astăzi.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în timpul desfășurării procesului de vot la referendumul din vara anului 2012, la o secție de votare din Suraia au apărut dovezi, în timpul zilei de votare, că mai multe persoane aveau deja semnate listele pe care ar fi trebuit să se înregistreze după vot.

De altfel, fostul președinte al secției din Suraia a fost deja condamnat definitiv pentru ilegalitățile de la acel referendum și a executat sentința în Italia.

Printre cei condamnați prin soluția magistraților se regăsește și Dragoş Matişan, unul dintre pesediștii de vază, liderul organizației de tineret a PSD, angajat al Consiliului Județean Vrancea.

ȘOC ÎN PSD! Dragnea îi trage după el la Pușcărie! Șapte pesediști, condamnați definitiv pentru fraudă la Referendum 7

În calitate de reprezentant al PSD (președinte de secție) în secția din Lepșa – Tulnici – acolo unde s-a înregistrat scorul neverosimil de 250 la sută prezență la vot, Dragoș Matişan a fost și el condamnat la un an de închisoare, interdicția de a alege și de a fi ales precum și prestarea de muncă în folosul comunității la Adăpostul de Câini sau la adăposturile de noapte din Focșani. În același dosar a mai primit condamnare Romeo Vasilescu, fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan.

ȘOC ÎN PSD! Dragnea îi trage după el la Pușcărie! Șapte pesediști, condamnați definitiv pentru fraudă la Referendum 8

Conform rechizitoriului cauzei, Romeo Marian Vasilescu, care a deținut în ziua referendumului funcția de președinte al secției de votare 286 din Suraia și care era la acea vreme soțul consilierei de la CJ Vrancea a lui Marian Oprișan, Mihaela, a înscris în fals cinci persoane pe lista electorală suplimentară, cu date nereale privitoare la identitatea acestora respectiv numele și prenumele, seria și nr. cărții de identitate sau codul numeric personal.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.