Șoc în PSD. Baron local condamnat definitiv la pușcărie. 3 ani și 8 luni după gratii 1
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Șoc în PSD. Baron local condamnat definitiv la pușcărie. 3 ani și 8 luni după gratii

Un baron local al PSD, Bunea Stancu, fost lider al partidului în Brăila foarte mulți ani a fost condamnat la închisoare cu executare.

Curtea de Apel Galați a dat sentința definitivă în dosarul “Sportul”, în care Gheorghe Bunea Stancu, fostul președinte al Consiliului Județean, a primit, în prima instanța, 3 ani de închisoare pentru conflict de interese.

Curtea de Apel Galați a desființat în parte sentința Tribunalului Vrancea și a majorat pedeapsa în cazul lui Stancu cu 8 luni, astfel fostul baron a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare.

Alina Rusu, fostul director economic al Consiliului Județean, a rămas cu sentința din prima instanța, respectiv achitare.

În cursul zilei de astăzi, Gheorghe Bunea Stancu va ajunge la penitenciar.

Gheorghe Bunea Stancu a fost acuzat de procurori că s-a aflat în conflict de interese în perioada 2006-2012, când instituția pe care o conducea, respectiv Consiliul Județean, a finanțat HC Dunărea și CF Brăila. Mai exact, Stancu patrona o firma care, la rândul ei, controla o societate care avea calitățile de asociat majoritar la CF Brăila și membru fondator la HC Dunărea, scrie de braila.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.