Șoc. Elena Udrea, declarații incendiare despre Kovesi. ”A devenit procuror șef cu susținerea penalilor” 1
Ultima Ora Politic

Șoc. Elena Udrea, declarații incendiare despre Kovesi. ”A devenit procuror șef cu susținerea penalilor”

Elena Udrea rupe tăcerea în scandalul Kovesi-Ghiță. Sebastian Ghiță a făcut o mișcare care ar putea însemna lovitura de grație pentru cariera Codruței Kovesi. Udrea a făcut dezvăluiri în scandalul Kovesi-Ghiță.

Ghiţă a prezentat procurorilor o fotografie incriminatorie, care ar susţine acuzaţia de mărturie mincinoasă pe care procurorii i-au atribuit-o lui Kovesi. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, susţine că Kovesi era foarte susţinută pentru a fi numită în fucţia de procuror-şef DNA.

”Sunt în Costa Rica. Aştept statutul de refugiat. Fără patimă spun că începe să vină vremea normalităţii. Imaginea dânsei era una care lupta pentru justiţie şi împotriva corupţiei în România.

Avea o susţinerea foarte puternică din partea lui Traian Băsescu, care a susţinut-o şi a crezut în ea, până în momentul în care a văzut ce abuzuri face. O susţinea foarte tare şi domnul Coldea la momentul acela. Ponta era şi el foarte bun prieten cu doamna Kovesi şi o susţinea. Eu nu ştiam acest lucru atunci.

Eu nu m-am dus la ea din convingere, ci pentru faptul că era susţinută şi se dorea a fi numită în acea funcţie. Eu am spus şi atunci că nu e o persoană potrivită. Intuiţia mea şi informaţiile pe care le ştiam atunci îmi spunea că nu e o persoană potrivită.

Eu când am fost să o susţin pe Kovesi nu am fost trimisă de fostul preşedinte. Nu cred că Băsescu a vrut să mă implic. Am făcut-o după ce am vorbit cu Sebastian Ghiţă. Ne-am întâlnit undeva, la o cafenea.

Am mers apoi cu Ghiţă la Ponta. Discuţia cu Ponta mi s-a părut foarte onestă. Atunci mi-a spus că eu şi fostul preşedinte vom fi primi arstaţi. Kovesi a devenit procuror-şef DNA cu susţinerea celora pe care îi făcea penali.

Acum 4 ani, am depus un denunţ oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le comitea, dar şi pe cele de corupţie. Ea primea cadouri de la politicieni şi oameni de afaceri. Am descris aceste fapte. Erau cadouri de tip bijuterii.

Kovesi are ocazia să spună cine îi indica ţintele şi cum le fixa. Poate să spună dacă aceste ţinte erau fixate în şedine cu SRI aşa cum ne povestea un fost colonel din SRI ne povestea. Că erau şedinţe cu Kovesi şi Coldea în care spuneau: peste o lună facem dosar lui -X-. Restul ţintelor erau fixate în acest grup. Țintele erau stabilite în funcţie de cine îi incomoda.Eu mă pun la ordinea Secţiei pentru Magistraţi şi asta în mod clar. Eu voi depune mărturie. Cred că nu are rost să se încerce această manipulare.

Cadourile făcute către Kovesi depăşeau 200 de euro. Iar bunul trebuia declarat. Ea avea altfel de relaţii cu oamenii politici şi cu cei care i-a acuzat ulterior de corupţie fix în perioada când primea aceste cadouri de la ei.

Nu doar cei care ştiau lucruri despre Kovesi, dar şi despre Coldea, se trezeau cu dosare penale. Asta a fost o strategie foarte bine pusă la punct. Le putea spune atunci: noi nu discutăm cu penali, nu discutăm cu infractori.

A fost cea mai grea experienţă din viaţa mea când am fost la închisoare în Costa Rica şi nu pentru faptul că eram închisă, ci pentru faptul că lăasasem acasă un copil de 13 zile”, a declarat Elena Udrea.

Ghiţă a prezentat procurorilor o fotografie în care apare, împreună cu fostul procuror şef al DNA, acasă la el. Astfel, acuzaţia de mărturie mincinoasă pe care procurorii i-o atribuie Codruţei Kovesi ar putea beneficia şi de o probă extrem de solidă.

Kovesi a declarat organelor de cercetare că relaţia sa cu Sebastian Ghiţă a fost pur instituţională. Ori, o poza în care cei doi apar în casa lui Ghiţă vine să îi dea peste cap toate planurile fostului procuror şef DNA.

De asemenea, Sebastian Ghiţă lansează o ipoteză explozivă, susţinând că Laura Codruţa Kovesi va fugi din ţară dacă nu va obţine funcţia de procuror european.

”Doamna Kovesi va fugi din ţară. Sper să ceară azil politic în Serbia. Dacă nu prinde postul (n.r. de procuror-şef al Parchetului European), are o mare problemă în România. Pe vremea lui Kovesi, s-au furat miliarde. Ea era stăpâna, şefa. În vremea ei România a fost furată cum nu s-a furat nici pe vremea hitleriştilor. Eu nu ştiu cum au furat la ANRP, la medicamente, câte un miliard pe ani? Nu ştiu cum s-a furat la autostrăzi, la energie? Nu ştiu cum l-au băgat în puşcărie pe Șereş (n.r. fost ministru al Economiei) ca să fure la energie? S-a furat cu ştiinţa şi cu complicitatea ei. S-au furat câte 5 miliarde de euro pe an în ultimii 10 ani. O să încep să fac nişte dezvăluiri despre cum s-a furat România.”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.