Șoc. Demisia lui Teodorovici și Bădălău cerută de la Bruxelles. Pleacă marii investitorii din România
Ultima Ora Politic

Șoc. Demisia lui Teodorovici și Bădălău cerută de la Bruxelles. Pleacă marii investitorii din România

Europarlamentatul PNL Siegfried Muresan a declarat, miercuri, că așteaptă demisiile ministrului Economiei Niculae Bădălău și ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, după decizia OMV Petrom de a amâna investițiile în Marea Neagră, precizând că demersul OMV este efectul eșecului, conform mediafax.ro

„Decizia OMV Petrom de a amâna investițiile în Marea Neagră din cauza măsurilor fiscale ale Guvernului PSD – ALDE este un mare eșec al actualului Guvern. Investițiile în Marea Neagră sunt de o importanță strategică pentru economia României, iar decizia OMV Petrom nu trebuie să rămână fără urmări. Aștept demisia ministrului Economiei, Niculae Bădălău, și a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici”, a scris, miercuri, pe Facebook, Siegfried Mureșan.

Liberalul a adăugat premierul Viorica Dăncilă trebuie să dea asigurări referitor la unele modificări fiscale pentru a încuraja investițiile în România.

„Aștept să primim asigurări de la prim-ministrul Viorica Dăncilă că se află în discuții cu reprezentanții OMV Petrom și că Guvernul va veni cu modificări fiscale care să încurajeze investițiile strategice din România, nu să le blocheze”, a adăugat Mureșan.

Afirmațiile lui Siegfried Mureșan vin în contextul în care OMV Petrom a anunțat că amână investiţia din Marea Neagră din cauza legislaţiei, precizând că nu oferă premisele necesare deciziei de investiţie. Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde în perimetrul Neptun Deep, arată compania în raportul privind perspectivele asupra anului 2019.

„Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi vom continuă dialogul cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat”, spune compania în document.

OMV Petrom anunţa în toamna anului trecut, după apariţia legii offshore, că a amânat luarea unei decizii privind investiţia în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru 2019, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore. Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom şi compania americană ExxonMobil.

Compania este în curs de evaluare a impactului OUG 114 asupra operaţiunilor companiei, deoarece legislaţia secundară încă nu a fost emisă, precizează raportul remis bursei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii