SFIDARE. Eliberat din pușcărie pe motiv de boală, Borcea face vacanțe în Capri
Ultima Ora Justiție Politic

Șoc: Cristian Borcea, eliberat condiționat din penitenciarul Rahova

Cristian Borcea, 49 de ani, aflat în Penitenciarul Rahova, ar putea fi liberat pe 2 septembrie 2019, când se va putea prezenta în faţa instanţei cu o nouă cerere de eliberare condiţionată. Prima sa tentativă de a ieşi anticipat, de la revenirea în detenţie, s-a soldat cu un eşec.

Cristian Borcea a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018 după condamnarea din „Dosarul transferurilor”, dar s-a întors după gratii în februarie 2019, ca urmare a procesului penal ce a vizat retrocedările ilegale de terenuri din Constanţa.

Afaceristul a depus, prin apărătorii săi, o cerere de eliberare condiţionată, pe motiv că a ispăşit fracţia de două treimi din pedepeapsă, necesară unui astfel de demers. Acţiunea nu ar fi fost însă posibilă fără propunerea venită de la comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului Rahova. Chiar dacă au fost judecate în dosare diferite, faptele imputate lui Cristian Borcea (din intervalul 1998 – 2005) au fost concurente, astfel că s-a ajuns la contopirea lor şi stabilirea unei pedepse de 7 ani şi 6 luni închisoare”.

Motivele invocate nu au înduplecat însă instanţa, care a decis respingerea solicitării pe motiv că a fost depusă prematur, scrie ProSport. Instanţa i-a făcut şi recomandări: „Pentru a demonstra că într-adevăr poate fi învestit cu încredere și repus în libertate înainte de executarea pedepsei (aceasta fiind regula, iar liberarea anticipată excepția), petentul trebuie să dea dovadă în continuare de implicare în programele educaționale și activitățile derulate în cadrul locului de detenție, de un comportament exemplar, de implicare în activitățile lucrative”.

Cristian Borcea poate să folosească toate aceste argumente pe 2 septembrie 2019, când i s-a acordat următorul termen pentru depunerea cererii de eliberare condiţionată. Dacă va fi un deţinut model în această perioadă, Cristian Borcea ar avea şanse mari de a fi eliberat la data stabilită.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.