Simplificarea legislației fondurilor europene. Primarii vor putea obține mai ușor bani
Ultima Ora Politic

Simplificarea legislației fondurilor europene. Primarii vor putea obține mai ușor bani

Primarii vor putea obține mai ușor bani europeni pentru cetățeni și comunități.

Îmi face plăcere să vă informez că a fost publicat în Monitorul Oficial proiectul meu de Lege cu privire la  modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor externe nerambursabile, care a devenit Legea 95/2019.

Este una dintre puținele inițiative ale opoziției parlamentare care a devenit lege în actuala legislatură. Legea, care a intrat în vigoare începând cu data de 7 mai 2019, simplifică legislația fondurilor europene, iar primarii vor putea obține mai ușor bani europeni pentru cetățeni și comunități.

De această lege pot beneficia toți primarii din România care s-au confruntat cu blocaje de recuperare a fondurilor. Un exemplu este primăria Șoldanu, Județul Călărași. Această lege deblochează recuperarea sumei de 550.998 RON de către primăria Șoldanu, sumă blocată de Ministerul Dezvoltării și AM POS Mediu de câțiva ani, în urma proiectului de alimentare cu apă potabilă în satele Negoiești și Șoldanu.

Până la adoptare ca lege, proiectul a urmat toate etapele procedurale parlamentare.

A fost aprobat în comisiile de specialitate ale PNL, pentru a putea fi susținut de partid, a luat avize pozitive de la Guvernul României, Consiliul Economic și Social, Consiliul Legislativ, Comisia de Buget finanțe și Bănci, Comisia pentru mediu, Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.

După ce a fost respins de Senat, din cauza opoziției PSD, a fost discutat în plenul Camerei Deputaților (care a fost Cameră decizională), retrimis la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci și la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic pentru raport suplimentar, de unde s-a întors din nou în plen cu avize pozitive.

În cele din urmă, proiectul de lege a fost votat de către Camera Deputaților cu 244 de voturi pentru, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Cătălin Predoiu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii