Simona Halep a răbufnit
Simona Halep a răbufnit
Exclusiv Sport Ultima Ora

Simona Halep, 31 de ani, acuzată că s-a dopat a doua oară . Reacția din miez de noapte a româncei. FOTO

Simona Halep, a fost acuzată vineri seară, de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) că i s-au descoperit nereguli în pașaportul biologic.

Halep a postat un mesaj amplu, prin care și-a susținut încă o dată nevinovăția.

„De pe 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA în urma unei suspiciuni de dopaj, trăiesc cel mai rău coșmar din viața mea.

Nu doar că numele meu a fost pătat în cel mai rău mod posibil, dar sunt supusă unei dorințe constante din partea ITIA de a-mi dovedi vinovăția, dintr-un motiv pe care nu îl înțeleg, câtă vreme nici măcar nu m-am gândit vreodată să folosesc vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să obțin oportunitatea de a fi judecată de o comisie independentă, iar ITIA a găsit constant motive de a amâna.

Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mi-au studiat analizele și au fost extrem de clari că sângele meu este total normal. 

Mă simt neajutorată în fața unei hărțuiri și a unei dorințe din partea ITIA de a dovedi că sunt vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată spun, toată viața mea am fost împotriva oricărui fel de a trișa. Nu reprezintă valorile mele.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să pot, în sfârșit, să îmi prezint argumentele la audierea din mai, programată după mai multe întârzieri din partea ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-a oferit curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru asta. Cu dragoste, Simona”, a fost mesajul româncei.

Mesajul româncei la acuzații
Mesajul româncei la acuzații

 

Mesajul româncei la acuzații
Mesajul româncei la acuzații

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep este acuzată de o nouă încălcare separată a Programului Anti-Doping pentru Tenis (TADP), în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic (ABP). (…)

Acuzația suplimentară de constatare a unui rezultat advers la pașaport s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al doamnei Halep de către un grup de experți independenți în materie de ABP.

Această acuzație este separată și se adaugă la acuzația existentă privind Roxadustat, din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a doamnei Halep”, se arată în comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.