Shakira în stare de ȘOC
Shakira în stare de ȘOC
Externe Ultima Ora

Shakira în stare de ȘOC. Celebra cântăreață a ajuns în fața judecătorilor spanioli. Judecată pentru evaziune fiscală de 14, 5 milioane de euro

Celebra cântăreață, Shakira ajunge luni în fața judecătorilor spanioli care o acuză de evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro.

Parchetul a acuzat-o pe Shakira că nu şi-a plătit impozitele în Spania în 2012, 2013 şi 2014, deşi, potrivit procurorului, a locuit în ţară mai mult de 183 de zile pe an în perioada respectivă, pragul peste care o persoană trebuie să fie considerată rezident fiscal.

Procurorul a cerut o pedeapsă de opt ani şi două luni de închisoare şi o amendă de 23,8 milioane de euro.

Cântăreaţa neagă categoric aceste acuzaţii, iar avocaţii ei spun că, deşi artista a început o relaţie cu Piqué în 2011, nu a încetat niciodată să călătorească în lume datorită carierei sale.

Gerard Pique
gerard pique

Shakira susţine că s-a stabilit definitiv la Barcelona abia la sfârşitul anului 2014, înainte de a-şi transfera reşedinţa fiscală din Bahamas în Spania în 2015, chiar înainte de naşterea celui de-al doilea copil al său.

În această vară, parchetul a lansat un alt dosar împotriva cântăreţei, care s-a mutat la Miami împreună cu copiii ei după ce s-a separat, pentru o altă evaziune fiscală, din 2018, estimată la şase milioane de euro, conform AFP.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.