17 au murit la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București
17 au murit la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București
Social Ultima Ora

ALERTĂ: 17 au murit la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București. Ministrul nu a găsit niciun vinovat

După ce 17 oameni au murit la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, Ministerul Sănătății, spune că nu a existat culpă medicală, din partea cadrelor medicale.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a transmis, miercuri, concluzii preliminare după controlul de la Spitalul Sf. Pantelimon, că la bază a fost doar o comunicare defectuaoasă, și că, nicio o asistentă nu a reclamat neregului.

”Sesizările formulate de către angajaţii spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unităţii şi persoanele în cauză. Sesizările vizau imixtiuni în activitatea de control a directorului de îngrijiri şi presupuse acţiuni de hărţuire exercitate asupra unui medic din cadrul secţiei ATI.

La nivelul spitalului a fost constituită o comisie internă care a efectuat cercetări din punct de vedere administrativ în urma sesizării întocmite de directorul de îngrijiri medicale, precum şi a informaţiilor apărute în mass-media.

În data de 17 aprilie 2024, a fost întocmit raportul final al comisiei interne de analiză care conţine concluzii şi recomandări, fără a se suprapune anchetei penale derulate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Verificările efectuate au stabilit că în luna decembrie 2021 a fost instalat un aparat IRM Philips în laboratorul de radiologie al spitalului.

În vederea verificării antenelor IRM şi pentru stabilirea protocoalelor de examinare, în luna martie 2022, medicul şef al laboratorului de radiologie a informat în scris conducerea spitalului şi a depus la secretariatul unităţii un protocol intitulat “Protocol voluntariat pentru testarea antenelor tip IRM şi stabilirea protocoalelor de examinare”.

Începerea ativităţii de testare a fost afişată la avizierul spitalului. Aşa cum rezultă din conţinutul protocolului mai sus menţionat, voluntarii nu au fost plătiţi şi nici nu au plătit pentru examinare.

Precizăm că în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti există şi un IRM privat, unde pot fi efectuate examinări de specialitate. Totodată, menţionăm că de la demararea testelor şi până în prezent, la nivelul spitalului nu a fost depusă nicio plângere de la vreunul dintre voluntarii care au participat la teste.

Spitalul Sfântul Pantelimon
Spitalul Sfântul Pantelimon

Verificările efectuate de către Corpul de Control al Ministrului, precum şi cele efectuate de către comisia internă a Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au vizat numai activitatea din punct de vedere administrativ derulată la nivelul spitalului, aspectele de natură penală fiind atributul exclusiv al unităţii de Parchet competente.

Atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au pus la dispoziţia unităţii de Parchet toate datele şi documentele solicitate de către aceasta”, arată MInisterul Sănătății.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.