Românii pot sesiza abaterile de la regulile democrației
Românii pot sesiza abaterile de la regulile democrației
Social Ultima Ora

Ultima Oră. Românii pot sesiza abaterile de la regulile democrației. Vezi unde poți semnala neregulile Guvernului

Asociația Proiectul România 2030 a lansat marți, 2 aprilie 2024, platforma online „Salvațidemocrația.ro” (salvatidemocratia.ro), un agregator de abateri de la regulile democratice, ce vor fi semnalate atât de Asociație, cât și de alte organizații neguvernamentale sau mass media.  

Platforma se bazează pe interacțiunea cu cei care, trecând peste resemnarea ce ne caracterizează în ultimul timp, doresc să semnaleze, prin intermediul formularului dedicat salvatidemocratia.ro/verifica-informatia, o abatere de la regulile democratice și/sau o implicare malvolentă a actorilor externi în viață politică și socială a României.

Aceste acțiuni nedemocratice vor deveni baza acțiunilor ulterioare ale Asociației și partenerilor ei, care vor milita pentru schimbări legislative, procedurale sau cutumiare, în spiritul unei democrații veritabile.              „Democrația românească se află în declin, stare de fapt constatată, nu doar de sondajele de opinie și rapoartele ONG-urilor și instituțiilor internaționale, ci resimțită din plin de către noi toți, mai ales în acest an electoral”, a declarat Ioana Mateș, președintele Asociației Proiectul România 2030.

„Abaterile de la democrație s-au înmulțit exponențial, astfel încât ne-am obișnuit, încet, cu o democrație de formă, lipsită de fond. În contextul războiului de la granița României, abaterile democratice sunt alimentate și de actori externi, întrucît o țară lipsită de pârghiile democratice este vulnerabilă și are o postura de descurajare puțin credibilă”, a precizat Alina Inayeh,  coordonator de programe al Asociației Proiectul România 2030.

Alina Inayeh
Alina Inayeh

”Într-o lume în care valorile democratice sunt tot mai des puse sub semnul întrebării, e timpul să acționăm! Asociația Proiectul România 2030 prezintă „Salvațidemocrația.ro”, platforma noastră inovatoare dedicată apărării democrației.

Ce Este „Salvațidemocrația.ro”?Un agregator unic de abateri de la principiile democratice, unde fiecare dintre noi poate deveni un paznic al valorilor în care credem. Raportările pot veni de la organizații neguvernamentale, mass media și, cel mai important, de la tine!

Cum Poți Contribui?

Ești martorul unei abateri de la regulile democratice sau al unei implicări malițioase a actorilor externi în politica și societatea românească? Nu sta pe margine! Folosește formularul de pe salvatidemocratia.ro/verifica-informatia pentru a semnala ceea ce vezi. De Ce Este Importat?

Abaterile raportate devin fundația acțiunilor noastre și ale partenerilor noștri pentru a milita pentru schimbări legislative, procedurale și culturale. Împreună, putem asigura o democrație autentică și durabilă. Alătură-te Mișcării!

Refuză resemnarea. Fii parte activă în apărarea democrației. Împreună, putem construi o Românie mai bună pentru toți. Vizitează acum www.salvatidemocratia.ro și ia atitudine!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.